• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori i kadeti BiH saznali imena rivala u kvalifikacijama za EURO: Selektori "zmajića" Musa i Šabić zadovoljni

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Juniorski i kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine saznali su imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021/22.

 Juniori i kadeti BiH dobili rivale u kvalifikacijama za EP 2021/22 Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajići" do 19 godina će za protivnike imati Republiku Irsku, Bugarsku i Crnu Goru, dok su kadeti na žrijebu u Nionu izvukli selekcije Švajcarske, Finske i Gibraltara.

Možda će vas zanimati

Selektor juniora BiH Slaven Musa je za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH istakao da je zadovolan žrijebom.

"Možemo biti zadovoljni grupom u kvalifikacijama za igrače 2003. godište. Iako smo iz četvrtog šešira izvukli najkvalitetniju ekipu Crnu Goru, možemo reći da smo dobro prošli kod prve dvije grupe. Selekcije Irske i Bugarske su kvalitetne, ali nadamo se da možemo ostvariti plasman na jednu od prve dvije pozicije i plasirati se u elitnu rundu", izjavio je Musa.

Naredne sedmice bh. juniori će u Bačkoj Palanci odigrati prijateljski meč sa Bahreinom.

"Nakon dosta problema ove godine, gdje nam je zbog nevremena prekinut jedan od dva prijateljska meča sa Crnom Gorom, te otkazanog dvomeča sa Indonezijom, predstojeća provjera će nam dobro doći. Zbog situacije sa virusom korona, možemo računati samo na igrače koji igraju u bh. klubovima. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu i ostvariti dobar rezultat", dodao je selektor 19-godišnjih "zmajića".

Kormilar nešto mlađih fudbalera BiH do 17 godina Nermin Šabić takođe je mišljenja da se njegovi izabranici mogu domoći završnog turnira.

"Dobri rezultati iz prethodnih godina omogućili su nam da budemo u prvoj grupi što je sigurno olakšavajuća okolnost. Međutim, u drugom šeširu su takođe kvalitetne reprezentacije, a takva je i Švajcarska koju smo izvukli. Naša prednost može biti i to što mi imamo iskustvo učešća na završnicama EP-a sa prijašnjim generacijama, dok to naši protivnici to nemaju", rekao je Šabić i dodao:

"Igrači 2005. godište su već na turniru u Hrvatskoj ove godine pokazali da imaju kvalitet. Ukoliko budu kvalitetno radili u klubovima vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za obaveze u kvalifikacijama. Smatram da imamo dobre šanse da se plasiramo u elitni krug i održimo kontinuitet dobrih rezultata U-17 reprezentacije".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC