• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkobrada: Grb na Željinom dresu uvijek vas tjera da date više od onoga što realno možete

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pročitajte reakcije trenera Siniše Mrkobrade i Amara Osima na današnji duel Krupa - Željezničar 2:1.

 Siniša Mrkobrada: Grb na Željinom dresu uvijek vas tjera da date više od onoga što realno možete Izvor: YouTube/Meridian Sport BH/Screenshot

Krupi baš prija Željezničar!

Ekipa iz kanjona Vrbasa dvije od tri ovosezonske pobjede upisala je protiv sarajevskih "plavih", a danas je na najbolji mogući način, pobjedom protiv Želje, okončala jesenju polusezonu, koja ipak nije bila onakva kakvu su u Krupi na Vrbasu očekivali.

Možda će vas zanimati

"Generalno ne možemo biti zadovoljni. Praveći kalkulacije ljetos tokom priprema, računali smo da možemo biti dva-tri mjesta iznad 'crvene linije'. I sada mislimo da nismo ništa manje kvalitetni od ekipa sa kojima se borimo za opstanak, ali i od nekih koje su u sredini tabele. Potrebno je još puno rada, planiranja i pozitivne energije da bi se ostalo u ligi. Mi smo mali klub sa velikim srcem, sa igračima koji žele da rade na svojoj afirmaciji. I mi smo mladi treneri u stručnom štabu, tražimo svoje mjesto pod suncem", poručio je nakon dašanjeg trijumfa 2:1 šef stručnog štaba Krupe Siniša Mrkobrada.

Mnogo energije potrošili su fudbaleri Krupe da bi slavili protiv ekipe s "Grbavice". Iako su gosti cijelo drugo poluvrijeme odigrali sa igračem manje, zbog isključenja Ivana Milićevića, uspjeli su i sa desetoricom praviti pritisak, čak postići i gol.

Ipak, on nije bio dovoljan da se u Sarajevo gosti vrate neporaženi.

"Igrači koji su padali zbog grčeva i dvije teške povrede mišića nisu igrači koji se lako žale na povrede. To su čvrsti momci, profesionalci, koji igraju do kraja. Kad dolazi Željezničar, morate dati malo više od onoga što realno možete. To je njihov grb na dresu koji vas uvijek tjera na više i jače. Onda ispada da je lakše igrati protiv njih nego protiv Olimpika, Mladosti... Ali, nije to baš tako", istakao je Mrkobrada.

Mladi stručnjak naglasio je da je Krupa i danas djelovala poprilično čvrsto. Iako je na prethodnih nekoliko mečeva takva igra rijetko donosila bodove, uprkos dobroj igri, sreća je danas bila na njihovoj strani.

"Krupa nije danas igrala ništa slabije nego u proteklih pet-šest kola, od kada smo ja i moje kolege Marko Mazalica, Vladimir Ilić i Nebojša Anđelić preuzeli tim. Igrali smo dobro protiv Olimpika, Veleža, Radnika, Borca i u Tuzli, ali danas smo smo došli u situaciju da osvojimo tri boda, iako smo možda u nekim utakmicama prije bili bliži. Promijenite neke igrače, imate viziju u glavi šta bi moglo donijeti uspjeh, pa se kockice poslože na terenu", istakao je trener Krupe.

Željezničar je i sa desetoricom pravio mnogo problema domaćinu, što dovoljno govori o kvalitetu Sarajlija.

"Željezničar je ostao rano bez igrača na terenu, što smo morali i mnogo bolje iskoristiti. Pribojavali smo se, ali nekako je voda cijelim tokom meča išla na našu vodenicu. Čestitam igračima na odnosu i profesionalnosti u proteklih par sedmica, ali i ova tri boda koji će nam mnogo značiti. Razlika je sada uhvatljiva, svega dva-tri boda i nije toliko teška situacija kao kad bi bila da smo danas sa terena izašli sa jednim ili bez bodova", zaključio je Mrkobrada.

Izvor: Promo/FK Krupa

Strateg Željezničara Amar Osim sportski je čestitao rivalu na pobjedi, srećan što je polusezoni stigao kraj jer je očigledno da je njegov tim pao u finišu, o čemu govore i dva posljednja meča u kojim nije osvojen ni bod (proteklog vikenda Široki Brijeg slavio na "Grbavici" 3:2).

"Krupa je zasluženo slavila. Teren nam nije predstavljao toliki problem koliko smo mislili. Imali smo 1:1, šanse da odvedemo utakmicu u tok koji nama odgovara, ali ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam Krupi. Zadovoljan sam reakcijom u drugom poluvremenu, ali nismo smjeli primiti gol. Treba da zapamtimo dobre stvari iz prvog poluvremena, ali i greške iz drugog, kako nam se ne bi ponavljale", poručio je Osim.

Krupa je na kraju prvog dijela sezone bodovno poravnata sa Olimpikom, koji je na posljednjem mjestu. Obje ekipe imaju po 13 bodova, dva manje od Radnika koji je prvi van zone ispadanja.

U prvom proljećnom kolu, koje je na programu krajem februara naredne godine, Krupa će imati izuzetno teško gostovanje u Mostaru, protiv ekipe Zrinjskog.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC