• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je od Humske napravio tvrđavu: Titule se osvajaju "na strani", 2020. godina to najbolje pokazuje!

Autor Dragan Šutvić

Partizanovi navijači bi mogli da od 2021. požele da crno-bijeli i van Humske bilježe rezultate kao na svom stadionu...

 Partizan je od Humske napravio tvrđavu: Titule se osvajaju "na strani", 2020. godina to najbolje pokazuje! Izvor: MN PRESS

Završena je 2020. godina za igrače Partizana. Sa osam uzastopnih pobjeda u nizu, to je učinjeno na najbolji mogući način, pošto su crno-bijeli u posljednjih 720 minuta fudbala ostvarili gol-razliku 17:1.

Ali bez konteksta to zvuči previše dobro - Partizan i dalje zaostaje za Crvenom zvezdom čak devet bodova i riječima Aleksandra Stanojevića posijle najnovije pobjede, protiv Mladosti 4:0, crno-bijeli "nisu u situaciji da razmišljaju o tituli".

Možda će vas zanimati

Zašto je to tako?

Postoji vjerovatno nekolicina razloga zbog čega Partizan već godinama unazad već do kraja jesenjeg dijela prvenstva više nema prava ni da razmišlja o tome da će u maju postati šampion Srbije. Jedan od glavnih bio je nedostatak kontinuiteta, da se prati ritam Crvene zvezde i pobjede upisuju iz kola u kolo, baš kao što je "parni valjak" radio u posljednjih mjesec i po dana.

Ipak, Partizan je u 2020. godini na domaćem terenu u Humskoj bio gotovo perfektan! Ukoliko budu željeli da se bore za domaće trofeje, nešto slično moraće da "prekopiraju" i na gostovanja.

Partizan je ove kalendarske godine u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva na svom stadionu. Skor? Skoro nepogrešiv - 17 pobeda i jedan neriješen rezultat, onaj u posljednjem "vječitom" derbiju.

Crno-bijeli su ostvarili gol-razliku 46:5, a u tom nizu "pala" je i Crvena zvezda u polufinalu Kupa Srbije prošle sezone, dok je na šest mečeva "parni valjak" postigao četiri ili više golova.

Zvuči kao tim koji dominira i bori se za sve trofeje?

Ove godine, rezultati van Humske su ti koji su učinili najveću štetu i razlog su zašto Zvezda već odavno sjedi na čelu tabele tako daleko ispred crno-belih.

Partizan je na gostovanjima u 2020. godini odigrao ravno 20 utakmica, a skor je dosta drugačiji - 10 pobjeda, 3 remija i čak 7 poraza. Sve zvuči još neubjedljivije kada se zna da su četiri od tih 10 pobjeda stigle u posljednjih mesec i po dana, a ukupna gol-razlika glasi 30:21. Na tri od tih 20 mečeva, Partizan je igrao 120 minuta fudbala, a slavili su samo protiv Sfintula (porazi Vojvodina i Šarlroa).

Partizanov projsek golova

U Humskoj, Partizan je u 2020. godini postizao 2.56 golova, dok je van svog stadiona to bilo 1.43 golova na 90 minuta.

I upravo su gostovanja ove sezone bila ta poslije kojih su stizala najveća razočaranja i promjene u klubu.

U junu su crno-bijeli imali tri uzastopna poraza u gostima, protiv Spartaka i Vojvodine u Superligi, pa ponovo od Vojvodine u finalu Kupa. Tada je Partizan ostao bez trofeja, a potom je morao i da ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poslije Novog Pazara na startu nove sezone, u Humskoj su se upalili svi alarmi, dok je bio potreban još jedan poraz od "lala" u Novom Sadu ne bi li bilo odlučeno da Savo Milošević više ne bude trener Partizana.

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević je stigao na to mesto i poslije startnih teških pobeda na gostovanjima Sfintulu u Ligi Evrope i Zlatiboru u ligi, uslijedio je poraz od Šarlroa kojim je označen kraj nadanja o evropskoj jeseni. Odmah su potom stigli i novi kiksevi - Metalac u Gornjem Milanovcu (1:1) i poraz u Nišu od Radničkog. Od tada je Partizan zaigrao bolje i počeo da ređa pobjede "i kod kuće i na strani", ali je Zvezda već odavno umakla.

Partizanovi navijači bi stoga mogli da od 2021. požele da crno-bijeli i van Humske beleže rezultate kao na svom stadionu.

Možda to neće biti dovoljno za osvajanje titule u sezoni 2020/21, ali bi naredne godine u ovo vrijeme Partizan mogao da bude u daleko boljoj situaciji, rame uz rame sa "vječitim" rivalom.

To su "repovi" koje 2020. ostavlja crno-bijelima...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC