• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajić" postigao prvi gol u Bundesligi: Treća vezana pobjeda Frajburga za bijeg iz opasne zone!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine zabilježio je prvenac u njemačkom prvenstvu u trijumfu njegovog Frajburga nad Hertom (4:1).

 Frajburg - Herta 4:1, Bundesliga, 13. kolo Izvor: Tanjug, Philipp von Ditfurth/DPA

Prije samo mjesec dana Frajburg se nalazio u zoni ispadanja u Bundesligi, ali poslije današnjeg trijumfa, trećeg uzastopnog, dospio je do 10. pozicije na tabeli.

FRAJBURG - HERTA 4:1 (1:0)

Možda će vas zanimati

Već na samom početku meča 13. kola Italijan Vinćenco Grifo je glavom pogodio gostujuću mrežu nakon centaršuta Žonatana Šmita i stigao do šestog gola u sezoni - 1:0.

Mogao je Grifo i da prije odlaska na odmor u poluvremenu udvostruči prednost Frajburga nakon što je Italijana uposlio mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović, međutim, odlično je reagovao golman berlinske ekipe Aleksandar Švolov.

Herta je već početkom nastavka uzvratila preko Niklasa Starka, ali je u 50. minutu prečka spasila domaćina, doduše samo na kratko jer je minut kasnije Dodi Lukebakio rutinski završio akciju na drugoj stativi i s dva metra ćušnuo loptu u mrežu - 1:1.

Tim Bruna Labadije je potom u narednih nekoliko minuta propustio dvije stopostotne šanse za preokret u Frajburgu - iz prve je Havairo Dilrosun pogodio stativu, a u sljedećoj je Kšištof Pjontek šutirao iznad prečke.

Kazna je uslijedila u 59. minutu poslije brze kontre koju je prvencem u Bundesligi završio Ermedin Demirović šutiravši u malu mrežu - 2:1.

Poslije odličnih partija u mlađim selekcijama BiH Demirović je bio pozvan i među "zmajeve" za prijateljski meč protiv Irana, ali nije dobio priliku od bivšeg selektora Dušana Bajevića, pa još nema nijedan nastup u A reprezentaciji BiH.

Profesionalnu karijeru počeo je u RB Lajpcigu, igrajući uglavnom u rezervnom timu, potom se 2017. pridružio Alavesu, koji ga je slao na pozajmice u Sošo i Almeriju, da bi u ekipu Frajburga stigao u julu ove godine.

Frajburg je osam minuta kasnije riješio pitanje pobjednika - nakon centaršuta Grifa iz kornera, najviše je skočio Manuel Gulde i pogodio suprotan ugao - 3:1.

Do kraja je Frajburg postigao i četvrti pogodak iz penala u sudijskoj nadoknadi, koji je sigurno realizovao Nils Petersen, "ovjerivši" četvrtu pobjedu u sezoni - 4:1.

S druge strane, Herta je u posljednjem meču u 2020. godini doživjela šesti poraz.

BUNDESLIGA - 13. KOLO:

Frajburg - Herta 4:1 (1:0)
/Grifo 7, Demirović 59, Gulde 67, Petersen pen 90+4  - Lukebakio 52/

Volfsburg - Štutgart (18.00)

Subota:

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0)
/Framberger 53 ag, Zuber 87/

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0)
/Štindl 34 pen - Kramarić 75, Sesenjon 86/

Majnc - Verder 0:1 (0:0)
/Dinkči 90/

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Arminija 0:1 (0:0)
/Klos 53/

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 1:2 (1:0)
/Šik 14 - Levandovski 43, 90+3/

Odigrano u petak:

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1 (0:0)
/Avonji 57, Fridrih 78 - Mukoko 59/

TABELA: Bajern Minhen 30, Bajer Leverkuzen 28, RB Lajpcig 28, Borusija Dortmund 22, Union Berlin 21, Volfsburg (-1) 21, Štutgart (-1) 18, Borusija Menhengladbah 18, Ajntraht 17, Frajburg 17, Auzgburg 16, Hofenhajm 15, Verder 14, Herta 13, Keln 11, Arminija 10, Majnc 6, Šalke 4.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC