• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josip Iličić je opet onaj pravi: Depresija zbog korone je definitivno iza Prijedorčanina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajni reprezentativac Slovenije, inače rođen u Prijedoru, bio je najzaslužniji za novu, ubjedljivu pobjedu Atalante na gostovanju u Beneventu.

 benevento - Atalanta 1:4, Serija A, 17. kolo Izvor: Tanjug, Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Vezni igrač Atalante i reprezentacije Slovenije Josip Iličić je poslije preležanog korona virusa upao u depresiju, što je rezultiralo serijom lošijih partija po povratku na teren.

Ali, ponovo je podsjetio na onog starog Iličića!

Možda će vas zanimati

Na 10 utakmica u Seriji A slovenačkog reprezentativca nije bilo praktično nigdje, mediji na Apeninima su uveliko pisali o njegovoj depresiji s obzirom da se nije upisao u strijelce niti je bio asistent na tim mečevima, a onda je u posljednjih pet susreta direktno zaslužan za čak za sedam golova Atalante - pet asistencija i dva pogotka!

U subotnjem 17. kolu na gostovanju u Beneventu bio je strijelac jednog gola u 30.minutu, domaćin je u nastavku uspio da stigne do izjednačenja, ali ne i da osvoji bod prvi put u istoriji protiv ekipe iz Bergama.

BENEVENTO - ATALANTA 1:4 (0:1)

I to opet zahvaljujući rođenom Prijedorčaninu!

Iličić je najprije bio indirektno zaslužan za novo vođstvo u 70. minutu kada je Rafael Toloi pospremio loptu u mrežu poslije njegovog udarca koji je odbranio golman domaćina Lorenco Montipo, da bi minut kasnije doveo Duvana Zapatu u mat poziciju, koju je Kolumbijac rutinski iskoristio i osigurao pobjedu u sezoni za skok na četvrto mjesto na tabeli.

"Ovjera" devetog trijumfa stigla je poslije solo prodora i majstorskog udarca Luisa Mjurijela u 86. minutu kada je i definitivno potvrđen osmi poraz Beneventa.

Četvrta pozicija odnosno plasman u Ligu šampiona ponovo je cilj izabranika Đampjera Gasperinija, koji su prošlog ljeta ostvarili najveći uspjeh u klupskoj istoriji nastupivši u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.

Bili su na korak od plasmana u polufinale, ali su surovo zaustavljeni od Pari sen Žermena pogocima u 90. i 93. minutu nakon što su vodili 1:0. "Krvnici" Atalante bili su Brazilac Markinjos i Erik Maksim Čupo-Moting.

Zanimljivost vezana za Iličića je i pisanje pojedinih hrvatskih i sarajevskih medija, koji su tvrdili da su njegovog oca u "agresiji ubili Srbi", što se ispostavilo kao notorna neistina jer je njegov otac nastradao dvije ili čak tri godine prije početka rata u Bosni i Hercegovini.

SERIJA A, 17. KOLO

Benevento - Atalanta 1:4 (0:1)
/Sau 50 - Iličić 30, Toloi 70, Zapata 71, Mjuriel 86/

Đenova - Bolonja (18.00)
Milan - Torino (20.45)

Nedjelja
Roma - Inter (12.30)

od 15.00
Parma - Lacio
Udineze - Napoli
Verona - Krotone
Fiorentina - Kaljari (18.00)
Juventus - Sasuolo (20.45)

Ponedjeljak
Specija - Sampdorija (20.45)

TABELA: Milan 37, Inter 36, Roma 33, Atalanta (-1) 31, Juventus (-1) 30, Sasuolo 29, Napoli (-1) 28, Lacio 25, Verona 24, Benevento (+1) 21, Sampdorija 20, Bolonja 17, Udineze (-1) 16, Fiorentina 15, Kaljari 14, Specija 14, Torino 12, Parma 12, Đenova 11, Krotone 9.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC