• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nećete verovati - Mančester junajted, pa svi ostali: "Đavoli" na vrhu Premijer lige, neka se spremi Liverpul!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Okršaj dva najveća engleska kluba skoro nije imao takvu važnost.

 Mančester junajted prvi Premijer liga pobjeda Barnli 0:1 Izvor: Tanjug/Pool EPA/Peter Powell

Mančester junajted sanja - titula u Premijer ligi mogla bi da bude dosanjana posle osam dugih godina! Zvuči možda neverovatno imajući u vidu kroz šta su sve "crveni đavoli" prolazili prethodnih godina, ali činjenica je takva - Mančester junajted je na čelu Premijer lige!

BARNLI - MANČESTER JUNAJTED 0:1 (0:0)
/Pogba 71/

Ko je pre samo nekoliko meseci mogao da nasluti da će se u januaru 2021. stvari ovako odvijati i da će se tim Olea Gunara Solskjera posle katastrofalnog ispadanja iz Lige šampiona šepuriti sa čela tabele.

Možda će vas zanimati

Ali ovo je doba pandemije u kojem je sve moguće i ovo je sezona Premijer lige koja po svojoj haotičnosti u obrisima podseća na onu 2015/16 kada je Lester podigao trofej.

Neće ove godine biti takvog iznenađenja, ali Mančester junajted bi mogao da se postara da nenadano napravi veliki šok iako su jedan od najbogatijih klubova sveta.

Mučio se Mančester junajted dugo da stigne do vođstva, iako su dominirali utakmicom na "Turf Muru". Ipak, morali su da sačekaju sredinu drugog poluvremena ne bi li neko doneo prednost.

Učinio je to Pol Pogba vrlo lepim poluvolejom posle asistencije Markusa Rašforda i Junajted je do kraja meča ljubomorno čuvao tu prednost. Rašford je mogao u samom finišu da povisi i na 2:0, ali je Nik Poup bio siguran na golu Barnlija...

Junajted je na kraju uradio sasvim dovoljno i sada će sa tri boda više u odnosu na drugoplasirani Liverpul čekati veliki okršaj za vikend.

U nedelju se sastaju Liverpul i Mančester junajted, prvi i drugi tim Premijer lige i čini se da taj susret skoro nije imao ovakvu važnost.

Sezona je još uvek daleko od kraja, ali izgleda da je sve moguće...

Izvor: Tanjug/AP/Rui Vieira

Za to vreme, Everton je uspeo da savlada Vulvse na gostovanju. Tim Karla Anćelotija je u zanimljivom meču na "Molinou" uspeo da slavi pogotkom Majkla Kina u drugom poluvremenu i tako se i oni približe vrhu tabele - 1:2!

Poveo je Everton preko Ivobija već u šestom minutu, a nije se dugo čekalo da Ruben Neveš izjednači na 1:1. Posle uvodnih 15 minuta se činilo da ćemo gledati goleadu, ali na kraju je defanzivac Evertona uspeo da samo još zatrese mrežu.

Everton je ovim trijumfom zaseo na četvrto mesto Premijer lige i to sa samo jednim bodom manje od drugoplasiranog Liverpula!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC