• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović prozvao "vukove", kreće "Operacija opstanak"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Olimpika danas su i zvanično krenuli sa pripremama za proljetnu polusezonu.

 Olimpik počeo pripreme, cilj opstanak u m:tel Premijer ligi BIH Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Šef stručnog štaba Slavko Petrović sa svojim saradnicima i članovima uprave obavio je sastanak sa igračima Olimpika, na kojem je pojasnio plan priprema, ali i cilj koji je zacrtan pred početak polusezone. Nakon završenog sastanka igrači su obavili i prvi trening na terenu centra na Ilidži.

Nakon pauze, kraće od uobičajene, fudbaleri Olimpika se polako okupljaju i kreću sa radom.

Možda će vas zanimati

"Igrači su dobili ukupno devet i po dana slobodno, gdje nisu smjeli obavljati sportske aktivnosti, da se jednostavno regenerišu, a onda su dobili program po kojem su radili. To im je omogućavalo da kada završe trening, meni mogu poslati te informacije preko Vibera, tako da sam ja u Njemačkoj kontrolisao kompletnu situaciju. Svi igrači su radili te treninge. S jedne strane, to je pohvalno, a sa druge, mi nemamo puno vremena da te osnovne aerobne stvari radimo na početku priprema, tako da tu bazu igrači donijeli na prve pripreme", istakao je Petrović.

Olimpik je posljednjeplasirani tim lige nakon jesenjeg dijela sezone, tako da će jedini cilj na proljeće biti zadžati premijerligaški status.

"Moje mišljenje je da četiri ekipe ulaze u taj krug ispadanja. Sigurno da smo i mi tu, koji smo treutno posljednji na tabeli. Pored Krupe, Radnika, mislim da će se i Mladost umiješati u to kolo, tako da će dvije ekipe preživjeti, a nadam se da ćemo biti jedna od tih ekipa."

Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Kada je u pitanju igrački kadar, bilo je određenih promjena.

"Mi smo pokušali da pojačamo ekipu u određenim segmentina, da imamo neke realne šanse za opstanak. Kod nas je problem ta štoperska pozicija, jer smo imali dva mlada štopera, imali smo jednog štopera Ojdanića koji je povrijeđen, tako da na toj poziciji tražimo igrača. Blizu smo dogovora sa jednim igračem, tako da ne mogu ništa sa sigurnošću reći dok se ugovor ne potpiše. Doveli smo iza špica Čurjurića koji je igrao u Željezničaru i Zrinjskom, koji je ostavio dobar utisak u bh. fudbalu. Da bismo dobili malo više 'kulture' u sredini fudbala, trebaju nam i tu igrači koji su fudbalski dobro potkovani, tako da imamo dva igrača koja su pred potpisom ugovora, u ponedjeljak bi to trebalo da se finalizira, i želja nam je da dovedemo jednog lijevog beka, da konkurencija tu bude jača i bolja. Sada odlaskom golmana Hamzića, sigurno smo u potrazi za golmanom, mada je sada za tu poziciju naći pojačanje jako teško u ovom periodu."

Poznat je i plan priprema.

"Imamo u planu do 31. januara rad ovdje. Predviđeno je da se odigraju dvije utakmice u tom periodu, a ja ne volim da gomilam puno utakmica, naročito u fazi gdje se ekipa priprema. Imali bi 30. januara jednu utakmicu, još se ne zna protivnik, a sedam dana prije toga bi bila jedna prijateljska utakmica između naše dvije ekipe. Teško je naći protivnika, jer puno ekipa koje su u nižim rangovima još ne počinju sa pripremama. Na pripremama je planirano ostati od 1. do 12. februara. Prvo je bila planirana Turska, međutim iz nekoliko razloga smo počeli da kontaktiramo određene destinacije ovdje u BiH, ali i u Hrvatskoj, tako da još ne znamo tačno gdje ćemo. Planirano je odigravanje tri utakmice, i ako bi se čak išlo u Hrvatsku, možda bi se učestvovalo na turniru u Medulinu. Generalka je završena, igraće se protiv Zrinjskog u Mostaru, još je ostalo pitanje da li ćemo imati dovoljno igrača da igramo sa dva sastava", zaključio je Petrović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC