• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dječaci "razbili" žensku reprezentaciju: Klinci iz Gremija deklasirali Brazil!

Autor Dragan Šutvić

Ubjedljiva pobjeda momaka koji imaju manje od 16 godina.

 zenski-fudbal-reprezentacija-brazila-gremio-djecaci-do-16-godina-pobjeda-rezultat Izvor: Profimedia/SPORTPIX.DE/Dirk Vuylsteke

U velikom dijelu svijeta ženski fudbal je i dalje nedovoljno razvijen, ali u zemljama poput SAD, fudbalerke imaju gotovo ravnopravan prostor u medijima. Često se može čuti za njihovu borbu o povećanju zarada ili o tome u koliko teškim uslovima igraju, ali djeluje da ženski fudbal kao sport presporo napreduje.

Iako se fudbalerke trude i to im niko ne može zamjeriti, njihov sport nije ni blizu muškog fudbala.

Možda će vas zanimati

To je pokazao i posljednji meč koji je odigrala ženska seniorska reprezentacija Brazila. Najbolje fudbalerke te zemlje su igrale protiv Gremija, odnosno njihovog tima do 16 godina i doživjele su katastrofalan poraz!

Mladići koji još nisu punoljetni su starije koleginice savladali rezultatom 6:0! Igralo se dva puta po 30 minuta, a momci koji se bore za priliku u dresu Gremija nisu spuštali gas do kraja meča. Među fudbalerkama koje su ubjedljivo poražene na ovom meču bila je i Marta, najbolja igračica svih vremena.

''Bio nam je potreban ovakav meč. Moramo da igramo protiv brzih timova, a ovi momci su veoma brzi. Izmjerili smo gdje smo, da vidimo individualni kvalitet'', rekla je Pia Sundhage, Šveđanka koja je selektor Brazila.

U sklopu priprema za velike mečeve koje treba da odigra u toku ove godine, ženska reprezentacija Brazila će narednih dana igrati i protiv ženske ekipe Gremija. Trebalo bi da tada imaju daleko lakši posao.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC