• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li "zmajevi" dobiti selektora? Novi pokušaj danas u Sarajevu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine biće nastavljena u četvrtak u Sarajevu na kojoj bi trebao biti izabran selektor "zmajeva".

 Sjednica IO FS BiH o izboru selektora: Novi pokušaj Izvor: FENA

Da li će Bosna i Hercegovine danas dobiti nasljednika Dušana Bajevića na klupi "zmajeva" niko ne može da garantuje jer se Izvršni odbor FS BiH na sjednici 4. januara "podijelio" na nacionalnoj osnovi.

Možda će vas zanimati

Tada nije došlo do glasanja za Bugarina Ivajla Peteva (prijedlog Stručne komisije), do tada, uz Sergeja Barbareza, jednog od dva zvanična kandidata za selektora.

Tada je prema Statutu FS BiH bila neophodna dvotrećinska većina prisutnih članova Izvršnog odbora, naravno uz obavezno postojanje kvorama, a na današnjem nastavku sjednice, odlučuje se prostom većinom.

S tim, da kandidat dobije barem jedan glas od članova IO iz Republike Srpske i iz Federacije BiH uz uslov da u FBiH "za" mora biti najmanje jedan predstavnik IO delegiran iz županijskog ili kantonalnog saveza.

Izbor selektora BiH propao je u nekoliko prethodnih navrata. Otvoreno za Bugarina Peteva do sada su bili Vico Zeljković, član IO iz Banjaluke i ljudi u IO FS BiH iz Srpske, dok su za izbor Barbareza aktuelni predsjednik Saveza Elvedin Begić i njegovi istomišljenici u IO iz FBiH.

S obzirom da niti jedan od kandidata u proteklom periodu nije uspijevao dobiti podršku postoje dvije opcije razrješenja skoro dvomjesečnog "zamršenog klupka". Jedan je dogovor, drugi kompromis, odnosno mogući izbor potencijalno treće osobe, a mediji su u tom kontekstu najčešće spominjali doskorašnjeg selektora Crne Gore Faruka Hadžibegića.

Vjerovatno najgora stvar bila bi da ni danas ne bude izabran selektor, s obzirom da je do prve utakmice BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostalo oko dva mjeseca.

Sjednica Izvršnog dobora FS BiH zakazana je danas s početkom u 14 časova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC