• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đerona pustio "orlove" da igraju, a BiH ima snage da pobijedi Austriju": Veselin Vujović o "orlovima" i "zmajevima"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novi trener Borca m:tel Veselin Vujović osvrnuo se i na posljednje rezultate selekcije Srbije, koja je u dvomeču sa Francuskom osvojila tri boda, ali i susrete Bosne i Hercegovine protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2022.

 Veselin Vujović o nastupu Srbije i BiH u kvalifikacijama za EP 2022. Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novi trener Borca m:tel Veselin Vujović osvrnuo se i na posljednje rezultate selekcije Srbije, koja je u dvomeču sa Francuskom osvojila tri boda, ali i susrete Bosne i Hercegovine protiv Estonije u kvalifikacijama za EURO 2022.

Možda će vas zanimati

Veselin Vujović predstavljen je u ponedjeljak kao novi trener banjalučkog Borca m:tel, a iskoristio je priliku i da prokomentariše sjajne partije rukometaša Srbije, koji su u dvomeču sa moćnom Francuskom osvojili tri boda.

"Što se mene tiče, to su dvije pobjede. I u drugoj utakmici su bili oštećeni od strane sudija i bili bliže trijumfu nego Francuzi. Ali to je za mene bilo iznenađenje da druga postava reprezentacije Srbije bez devet igrača ostvarila takav rezultat. Mnogi pominju španskog trenera (Toni Đerona) da je donio novine, ali šest dana je malo za takav preokret. Mislim da je Srbija već ranije sazrela, ima igrače koji nastupaju za velike svjetske klubove i dobili su ono što se dobije kad na čelo dođe stranac. Ako ja mogu reći da sam ovdje u Banjaluci stranac. Ne robuješ čiji sin ili prijatelj od onog će igrati. Šta zna dijete šta je 200 kila, uzme i podigne! Kad mu objasne da je to teško, onda dijete ne može da podigne taj teret. E tako je i Španac pustio momke da igraju, a oni iskoristili šansu. Sad samo da ne bude ono što se često dešava s našim sportistima, a to je da protiv dobrih igraju dobro, a protiv lošijih loše. Nadam se da se to neće ponoviti i da će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo", izjavio je Vujović i dodao da bi najbolji rezultat tog uspjeha, kao i njegovog dolaska u Borac, bio da 500 djece počne da igra rukomet u Banjaluci, s obzirom da se "orlovi" više prate u gradu na Vrbasu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Za razliku od "orlova", reprezentacija Bosne i Hercegovine je zakomplikovala situaciju s obzirom da u dvomeču sa Estonijom ima lošiji međusobni skor, što bi moglo skupo da košta izabranike Bilala Šumana na putu do EP 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj.

"Teško je komentarisati samo mečeve sa Estonijom jer to stvarno nije bilo dobro. Ali, godinama unazad je bilo odličnih stvari. Sad nije korektno pričati o smjeni selektora, šta onda treba da rade Francuzi koji su od Srbije izgubili tri boda? Ili Slovenci koji su izgubili bod od Holandije, a prethodno su ih tukli, 10 ili 12 razlike. Nije izgledalo dobro, ali nisu izgubljene sve šanse. Siguran sam da Šuman i igrači imaju snage i znanja da okrenu u svoju korist. Austrija nije bauk, da se ne može dobiti u obje utakmice", podvukao je legendarni stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC