• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpredsjednik FS BiH Milorad Sofrenić: Sljedeće nedjelje biće poznat kompletan stručni štab "zmajeva"

Autor Dragan Šutvić

Ivajlo Petev danas je imenovan za selektora "zmajeva"

 Zmajevi selektor Ivajlo Petev komentar Milorad Sofrenić Izvor: FENA

Milorad Sofrenić, potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić, izjavio je, nakon sjednice Izvršnog odbora FS BiH, da će naredne nedjelje biti izabran i kompletan stručni štab reprezentacije.

"Konačno mogu izaći pred javnost i da kažem da smo dobili novog selektora. To je Ivajlo Petev, trener iz Bugarske, koji je od danas i zvanično novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. U ime Izvršnog odbora i cjelokupne sportske javnosti želim mu puno uspjeha u radu i da naša reprezentacija postigne očekivane rezultate, a to je prije svega kontinuitet dobrih takmičarskih rezultata koji će nas odvesti na neko svjetsko ili evropsko prvenstvo u narednom četverogodišnjem ciklusu“, kazao je Sofrenić.

Možda će vas zanimati

Potpredsjednik FS BiH je istakao da je novi selektor izabran dva mjeseca prije početka kvalifikacija za Mundijal i da ima dovoljno vremena da sagleda situaciju i odradi dobre pripreme.

Uz Peteva je kao najozbiljniji kandidat bio Sergej Barbarez, a Sofrenć je kazao da je presudno bilo to što Barbarez nije imao trenerski posao i što bi mu reprezentacija bila prvi takav posao.

"Za donošenje odluke važno je isključiti srce i voditi se razumom kako bi doveli čovjeka s referencom. Barbarez je veliko ima i zaslužuje mjesto u rukovodstvu reprezentacije i možda da bude i prva opcija u razgovorima za sportskog direktora", kazao je Sofrenić, ističući da su dva kandidata bila predočena u finalnom glasanju i da su i u javnom i tajnom glasanju rezultati bili identični u korist Peteva.

Sa Petevom je dogovorena saradnja na dvije plus dvije godine, a za njegov izbor 12 članova IO je glasalo za, dok je jedan bio suzdržan.

Petev će debi na klupi "zmajeva" imati u utakmici prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada će 24. marta biti gost Finske.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC