• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki je kao ja, Zvezda može protiv Milana: Sa Stankovićem je godinama "ratovao" u Italiji – on je snaga crveno-belih

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni Mauro Kamoranezi bio je sagovornik kolumniste MONDA Nebojše Petrovića u Turskoj. Pročitajte šta je rekao o predstojećem dvomeču Zvezde i Milana.

 Dejan Stanković Deki je kao ja, Zvezda može protiv Milana Mauro Makoranezi Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Crvena zvezda u Turskoj uveliko sprovodi pripreme za nastavak sezone u Superligi, ali i za predstojeći duel protiv Milana u šesnaestini finala Lige Evrope (18. i 25. februar). Biće to utakmice koje navijači Zvezde željno iščekuju i koje će svakako biti posebno ispraćene i u Italiji.

Naravno, veliki razlog za to biće Dejan Stanković i njegov trenerski povratak na stadion San Siro, gde je pisao istoriju noseći dres Intera.

U tom periodu, od 2002. do 2010, Zvezdin trener vodio je velike bitke protiv legendarnog veziste Juventusa Maura Kamoranezija. Dok je srpski as u tom periodu igrao i za Lacio i za Inter, osvajač titule prvaka sveta sa Italijom nastupao je samo za "Staru damu", a posle igračke karijere ostao je u fudbalu. 

Možda će vas zanimati

Ovih dana, Kamoranezi u turskom Beleku boravi kao trener Maribora, a u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem govorio je o predstojećem duelu Zvezde i Milana.

Mogu li crveno-beli da pariraju roso-nerima u tim mečevima?

"Mogu, jer Zvezda ima dobar tim i odlično se pojačala. Zvezda je veliki klub i trenutno ima odlične igrače. Ali ima ih i Milan. Usudio bih se da kažem da Zvezda ima šanse da prođe ukoliko bude konkretna. Kvalitet nije sporan, mnogo je tu talentovanih igrača koji su i u fizičkom smislu na vrlo zavidnom nivou. Ta ’fizika’ je jako bitna u Ligi Evrope". 

Izvor: Profimedia

Možda je najveći adut Crvene zvezde činejnica da ima trenera koji je tokom igračke karijere znao kako se pobeđuje Milan?

"Da, sigurno. Deki je trener koji mnogo dobro poznaje ambijent u italijanskom fudbalu. Sposoban je da taj pobednički mentalitet prenese na igrače. Nas dvojica smo slični, on u Zvezdi, ja u Mariboru, obojica težimo tom koraku unapred kako bismo nadmašili sebe i izvukli maksimum iz svakog igrača. Kada kažem maksimum, mislim na sve aspekte, kako strateške i fizičke, tako i mentalne. Za mene je sve to isto. Tu dolazimo do pitanja mentaliteta. Crvena zvezda ima tim koji može da ode u naredno kolo, ali Milan želi to isto. Biće veoma neizvesno".

Postoji li neko prosto objašnjenje za fudbalski fenomen zvani Zlatan Ibrahimović? Za mesec dana će igrati protiv Zvezde kao lider roso-nera, a sa Kamoranezijem je delio svlačionicu u Juventusu od 2004. do 2006.

"Kratko i jasno, talenat. Nema tu neke filozofije. Poseduje sposobnost da se brzo vraća iz mrtvih. Kad god je imao teške trenutke, vraćao se još jači nego što je bio. Radi naporno, ima ogroman kvalitet, ali je talenat važniji od svega. A kad neko ima talenat, sve postaje mnogo jednostavnije".

Kompletan intervju Maura Kamoranezija za MONDO rubriku "Mojih top 11" možete uskoro čitati na našem portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC