• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći talenat svetskog fudbala propada u trećoj ligi: Milan ga platio pola miliona kada je imao 14 godina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Karijera je krenula pogrešnim tokom, češće je ''igrao'' na društvenim mrežama nego na terenu.

 hakim-mastur-veliki-talenat-najveca-nada-svetskog-fudbala-ac-milan-propao-karijera-igra-trecu-ligu Izvor: Profimedia

Najveći talenat na svetu, čudo od deteta, predvodnik novog Milana, fudbaler oko god će se otimati bogataši! Razne smo priče slušali o Hakimu Masturu, momku koji danas ima 22 godine, a koji nije ispunio ni delić onoga što se godinama pričalo.

Možda će vas zanimati

Fudbaler marokanskih korena je rođen u Italiji i već sa 12 godina počeo je da privlači pažnju velikih timova. Ipak, pravila mu nisu dozvoljavala da pre 14 godine ode iz Ređijane, pa je Mastur, kao i veliki timovi, morao da čeka.

Na kraju je borbu za njegov potpis dobio italijanski velikan, iako su svi najveći evropski timovi bili u priči. Mančester siti, Barselona, Real Madrid, pa zatim i oni domaći - Juventus i Inter! Svi su u klubu hteli čudo od deteta, fudbalera za kog nije postojala dilema da li će postati veliki igrač.

Kada je imao 14 godina, Milan je za njega platio pola miliona evra. Godinu i po dana kasnije, Klarens Sedorf ga je promovisao u seniorski sastav! Da je tada zaigrao za Milan, postao bi najmlađi igrač u istoriji italijanskog giganta.

Naravno, odmah su počele velike kampanje. Zbog snimaka koji su se širili društvenim mrežama, do Hakima su pre velike fudbalske karijere stigli sponzori. Tako je on snimao sa Nejmarom, radio reklame i zabavljao publiku pre nego što je počeo da igra fudbal na seniorskom nivou.

Slavni Brazilac protiv momka koji nije uspeo.
Izvor: YouTube/Red Bull

Profesionalni debi za Milan se nije desio, ni tada, niti ikada kasnije.

''Pričali smo mnogo. Ako želi da uspe, ne može da bude poznatiji po snimanju video klipova nego po fudbalu. Na sreću, prestao je to da radi jer sam mu obećao da ću mu izbiti zube'', rekao je svojevremeno Đenaro Gatuzo.

Usledila je pozajmica u Malagu, gde je za godinu dana odigrao pet minuta. Pa pozajmica u Cvole, gde je tokom godinu dana odigrao šest mečeva. I onda godinu dana u Milanu, tokom kojih nije kročio na teren.

Velika očekivanja su se polako gasila, mnogi su shvatali da od Mastura nema ništa, ali jedan grčki tim je verovao u njega. Neočekivano, u leto 2018. godine je potpisao za Lamiju. Još jedna neslavna epizoda u karijeri. Šest mečeva bez konkretnog učinka, nekoliko meseci pod ugovorom i povreda za koju je njegov otac tvrdio da nije lečena na najbolji način.

Od kako se u jesen 2019. godine vratio u Italiju Hakim Mastur je nosio dres Ređijane, kluba za koji je ponikao i Karpija u kom je trenutno na pozajmici. Pre dva dana je, u svom 27. meču seniorskog fudbala postigao prvi profesionalni gol!

Igrač kog su nekada najavljivali kao novo svetsko čudo u fudbalu je danas pet meseci udaljen od 23. rođendana, a karijera nije senka onoga što je predviđano. Negde je zapelo, kao što je Milanu koji je godinama verovao u njega negde ''zapinjalo'' prethodnih godina!

Nekada velika nada svetskog fudbala.
Izvor: Youtube/Jonathan Martinez

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC