• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda "zmajeva" na startu kvalifikacija za EURO 2022: Bošković osigurao bodove pred Srbiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Futsaleri Bosne i Hercegovine stigli do prva tri boda u Grupi 4 pred put u Novi Sad na megdan "orlovima".

 Futsal: BiH - Sjeverna Makedonija 2:1 Izvor: Anadolija/Haris Badzic

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine porazili su večeras u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1 (2:0) te su s planirana tri boda otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Grupi 4.

Možda će vas zanimati

Strijelac oba gola u prvom poluvremenu za "zmajeve" bio je Josip Bošković, koji je mrežu makedonskog golmana Antonia Petrovskog pogađao u 8. i 17. minutu.

Makedonci su, nakon što je u našem kaznenom prostoru lopta pogodila u ruku Marija Aladžića, imali priliku da iz penala smanje rezultat, ali je šut Dandana okrznuo prečku gola našeg golmana Stanislava Galića pa se na odmor otišlo pri vodstvu bh. tima od 2:0.

Gosti su na početku drugog poluvremena, golom Dragana Petrovića iz 23. minuta, ipak smanjili rezultat na 2:1 što je bio konačan rezultat meča.

Puleni selektora Ive Kreze, iako su slavili nešto teže od očekivanog, zasjeli su i na prvo mjesto u Grupi 4, jer su Rumunija i Srbija večeras remizirale rezultatom 2:2.

"Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo što se nije dugo igralo. Ovo je nakon godinu dana prva službena utakmica i dečki su, malo, imali sputane noge, iako smo imali veći posjed i više prilika. Međutim, lopta nije htjela u gol, a i važnost utakmice je učinila svoje", rekao je Krezo, koji je napomenuo da su ispunili cilj te kvalifikacije otvorili pobjedom.

Već u srijedu, 3. februara, "zmajevi" će u Novom Sadu igrati protiv Srbije, koja je uprkos večerašnjem remiju u Rumuniji favorit naše kvalifikacijske grupe.

"Sigurno da će nam u toj utakmici biti lakše, jer našim će igračima, hajmo reći, noge malo otpustiti i dat će više nego što su danas. Iz utakmice u utakmicu, mi ćemo se dizati", uvjeren je Kezo, koji dodaje da će, kako kvalifikacije budu odmicale, "biti malo i pametniji".

 (mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC