• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Švajcarske Vladimir Petković: Podržite Peteva, to je interes BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Sada je važno da svi koji su tu, u i oko reprezentacije, podrže njegov izbor, jer su sada u pitanju viši, nacionalni interesi", rekao je Sarajlija sa švajcarske klupe.

 Selektor Švajcarske Vladimir Petković: Podržite Peteva, to je interes BiH! Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Selektor Švajcarske Vladimir Petković ne poznaje novog stratega "zmajeva" Ivajla Peteva, odnosno njegov trenerski rad, ali smatra da se sada mora spustiti lopta na zemlju.

Možda će vas zanimati

"Znam da je Petev bio trener Ludogoreca, zagrebačkog Dinama i reprezentacije Bugarske, ali ne bih mogao nešto više komentarisati njegov rad", izjavio je Petković u intervjuu za "Dnevni avaz".

Dodao je da se u cijeloj toj situaciji trebalo pokazati više respekta.

"Šteta je što će Petev na klupi reprezentacije startovati hendikepom. Ipak, prije njegovog izbora diglo se previše tenzije. Sve se to moglo i trebalo riješiti iza zatvorenih vrata, i to davno, da se ne lomi sve putem javnosti. Ipak, u pitanju su imena i ljudi i trenera. Trebalo je tu biti malo više respekta".

Petković smatra da se lopta mora spustiti na zemlju zbog početka kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

"Ponavljam, Petev je već krenuo u posao jednim hendikepom, odnosno minusom. Ima još vremena da se poslože određene stvari. Inače, u reprezentaciji nema takvih prilika da nešto puno radiš, nema mnogo ni vremena ni prostora. Sada se ne može ni putovati kao prije, tako da selektorima ostaje da s igračima kontaktiraju putem videolinkova. Bez obzira na sve, sada je važno da svi koji su tu, u i oko reprezentacije, podrže njegov izbor, jer su sada u pitanju viši, nacionalni interesi. Nisu to više pojedinačni, nego interesi Bosne i Hercegovine, odnosno reprezentacije BiH. Sada treba napraviti klimu u kojoj se može napraviti dobar rezultat".

Prema njegovom mišljenju, "zmajevi" moraju igrati iznad svojih mogućnosti da bi osigurali drugu poziciju u grupi odnosno baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Za borbu i(li) odlazak u Katar izabranici Ivajla Peteva će morati ići i iznad svojih granica, da bi se realno mogli boriti za to drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije. Francuska je favorit grupe, a Ukrajina je jaka ekipa, ali nije puno jača od Bosne i Hercegovine", istakao je Petković.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC