• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snježna bajka Arminije u Minhenu nije krunisana pobjedom: Svjetski šampion bio na koljenima, ali se provukao! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tim iz Bilefelda bio je na pragu prvog, istorijskog trijumfa u Minhenu, vodio 2:0 i 3:1, ali...

 Bajern Minhen - Arminija Bilefeld 3:3 Bundesliga 21. kolo Izvor: Tanjug/Andreas Schaad/AP

U dosadašnjih 14 mečeva, Arminija je u Minhenu samo jednom uspjela ostati neporažena, 1985. godine, a večeras je bila na pragu da napravi možda i najveće iznenađenje sezone.

Lider Bundeslige Bajern Minhen bio je apsolutni favorit u duelu sa šesnaestoplasiranim timom lige, ali je bavarski gigant teškom mukom stigao do boda, iako su gosti u dva navrata imali dva gola prednosti, 0:2 i 1:3.

BAJERN MINHEN - ARMINIJA 3:3 (0:2)
/Levandovski 48, Toliso 57, Dejvis 70 - Vlap 09, Piper 37, Gebauer 49/

Možda će vas zanimati

Osvojena titula šampiona svijeta kao da je uljuljkala Bavarce, koji su na početku duela 21. kola djelovali potpuno blijedo, što je Arminija znalački iskoristila i u pravom snježnom osvojili bod u duelu sa Bajernom.

U prvih pola sata snijeg je padao izuzetno jakim intenzitetom, pa je teren čišćen na svakih desetak minuta, što je dodatno usporilo ritam domaćina. Gosti su iskoristili sve što im je ponudio rival, te znalački stigli do dva gola prednosti.

Već u devetom minutu na semaforu je zasijalo 0:1. Bio je to perfektan pas Manuela Prietija, potpuno je zakazala odbrana Bajerna, Mihel Vlap ostao je sam i prelijepo pogodio nebranjeni dio mreže.

Snijeg je nastavio da pada i otežava pas igru domaćina, da bi u 37. minutu uslijedio novi šok.

Korpulentni Amos Piper nakon kornera glavom je zakucao loptu iza leđa iznenađenog Nojera. Vlap, koji je u Arminiji na pozajmici iz Anderlehta, poslije gola tako je upisao i asistenciju na debitantskom meču za tim iz Bilefelda.

Pred kraj poluvremena padavine su prestale, na pauzi se osoblje zaduženo za održavanje terena potrudilo da očisti preostali snijeg, što je bio preduslov da fudbaleri Bajerna krenu na sve ili ništa.

Već u 48. minutu Liroj Sane pogodio je stativu, da bi u nastavku akcije Robert Levandovski sjajno primio loptu na prsa, a onda fenomenalnim volej udarcem prepolovio prednost rivala. Bio je to njegov 25. gol u sezoni.

Ipak, samo minut trajalo je slavlje domaćih. Eskpresno su uzvratili fudbaleri Arminije i poslije brze akcije Kristijan Gebauer pogodio je za 1:3.

Stihijski napadi Bajerna urodili su plodom. U 57. minutu Korentin Toliso glavom je zakucao loptu u mrežu rivala, da bi u 70. minutu Alfonso Dejvis vratio stvari na početak.

Nedugo zatim, Levandovski je imao još jednu ogromnu priliku, ali nije uspio da pogodi, da bi u narednom napadu Arminija postigla gol, ali je poništen zbog ofsajda.

I VAR je "umiješao prste", ali situacija je bila izuzetno diskutabilna s obzirom da je dosuđena nedozvoljena pozicija gostujućeg igrača, iako mu je možda Zile proslijedio loptu.

Velika borba viđena je do kraja, ali ne i promjena rezultata, a nakon furioznih 90 minuta čini se da je podjela bodova najrealniji rezultat.

Izvor: Tanjug/Andreas Schaad/AP

Kompletne rezultate 21. kola Bundeslige pročitajte OVDJE.

TABELA: Bajern Minhen 49, RB Lajpcig 44, Ajntraht 39, Volfsburg 39, Bajer Leverkuzen 36, Borusija Dortmund 33, Borusija Menhengladbah 33, Frajburg 31, Union Berlin 30, Štutgart 26, Verder (-1) 23, Hofenhajm 23, Augzburg 22, Keln 21, Herta 18, Arminija (-1) 18, Majnc 14, Šalke 9.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC