• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispričao je kako se "nagruvao" i svi su u šoku: Jedem kao konj! I ono što je zabranjeno...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Davi se u pici i čokoladnoj torti, a od toga dobija samo mišiće.

 Erling Braut Holand  Jedem kao konj! I ono što je zabranjeno... Izvor: Profimedia

Erling Braut Holand ima samo 20 godina, ali je već sada jedan od najboljih napadača planete. Prvo je dominirao u Moldeu i Salcburgu, da bi svoje fudbalsko umeće potvrdio i u Dortmundu, tako da je samo pitanje za koliko novca će biti prodat idućeg leta.

Deluje kao fudbaler "napravljen u laboratoriji", visok je i brz, ima i dribling i skok, strahovitu egzekuciju, a uz sve to ne pokazuje mnogo emocija...

Možda će vas zanimati

Ipak, i on je čovek od "krvi i mesa" pošto je priznao da je slab na jednu "zabranjenu stvar".

"Iskreno, jedem kao konj", pričao je Holand o svom poroku.

"Zaista volim mnogo da jedem, a naročito volim čokoladnu tortu. Kada sam došao u Molde 2017. godine bio sam visok 187 centimetara. Kada sam odlazio, a to je dve godine kasnije, imao sam 193 centimetra i 20 kilograma više", šokirao je javnost Norvežanin.

U međuvremenu je nastavio da raste, razvijao se, "dorađivao" u teretani, pa upravo tome duguje svoj uspon - iako fizičke predispozicije nisu bile sjajne na početku.

U tome mu je pomogla i pica!?

"Kada je 2017. godine došao u klub bio je nizak i iskreno nije bio tako dobar. Pomislio sam, možda će moći da igra u Norveškoj", rekao je njegov nekadašnji saigrač Ruben Gabrielsen koji sada igra za Tuluz i dodao da se u jednom trenutku razboleo i nije ga dugo video.

"Kada se vratio u klub, bio je jeb**o ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu. Svi su se smejali i pitali ko je ovaj čovek? Od tog trenutka se sve promenilo...".

Izvor: Twitter/Screenshot

Eksplozivni napadač postao je poznat po meču sa U20 Svetskog prvenstva kada je protiv Hondurasa postigao čak devet golova (12:0), ali već tada su u Moldeu znali da imaju napadača koji ima potencijal da postane svetska klasa.

"Jednom prilikom nije dao gol punih sedam dana na treningu. Kada sam čuo da će početi utakmicu pomislio sam: Nema šanse, kako ćemo igrati s njim u napadu? Nakon 50 minuta postigao je četiri gola. Mislim da je nakon svega naučio bitnu lekciju. Kada dođu teška vremena, moraš da radiš još. Mladi igrači moraju tako...", ispričao je njegov bivši saigrač.

Izvor: Instagram/erling.haaland

Od tada je Holand stigao do Salcburga, pokazao u Ligi šampiona da je neverovatan, da bi u zimu 2020. godine prešao u Dortmund i nastavio da se razvija.

Odmah je postigao het-trik, i to za pola sata na terenu, pa je postao miljenik navijača.

Samo ove sezone postigao je 23 gola na 23 meča za Dortmund, zabeležio je i šest asistencija, pa nije čudo što oko njega "obigravaju" klubovi svetske klase.

Videćemo šta je Mino Rajola izabrao za svog klijenta - Junajted, Juventus, Real Madrid ili PSŽ?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC