• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revolveraški obračun u pruskom derbiju: Rešetali bekovi i Holand!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novo, 18. kolo Bundeslige spektakularno su otvorile dvije Borusije, koje su dobile ime po latinskom nazivu za Prusku.

 Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2, Bundesliga 18. kolo Izvor: Tanjug, AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Sudar dvije Borusije, iz Menhengladbaha i Dortmunda, koje se još naziva pruskim derbijem, tradicionalno obiluje sjajnim fudbalom i brojim pogocima, ali i najčešćim trijumfom "milionera", koji su posljednji put izgubili od "koltova" prije skoro šest godina.

Zbog neugodne tradicije, ali i bitke za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, domaći su bili posebno "pozitivno naelektrisani" da u 13. međusobnom meču od posljednje pobjede prekinu taj crni niz!

Možda će vas zanimati

I u tome su uspjeli, zahvaljujući pogocima dvojice bekova i rezerviste Markusa Tirama u fantastičnom meču na "Borusija Parku"!

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2 (2:2)

Već na samom početku Florijan Nojhaus je pogodio mrežu "milionera" i doveo domaćina do prednosti, međutim, poslije intervencije iz VAR sobe, arbitar Manuel Grefe je poništio pogodak zbog prethodnog prekršaja nad Džadom Belingemom.

Mora se priznati opravdano, ali ni sudija nije mogao da pomogne dortmunskom timu u 11. minutu kada je na sjajan centaršut Jonasa Hofmana iz slobodnog udarca, švajcarski bek NikoElvedi pogodio za vođstvo "koltova" - 1:0.

Deset minuta kasnije uzvratili su izabranici Edina Terzića sjajnom akcijom Džejdona Sanča i Erlinga Holanda, koju je norveški centarfor majstorski riješio za izjednačenje pogodivši iskosa malu mrežu - 1:1.

Emre Džan je potom bio u šansi, odlično je odbranio golman Gladbaha Jan Zomer, da bi potom sa gol-linije Lars Štindl izbacio loptu poslije udarca Matsa Humelsa.

Ipak u 28. minutu Holand se poslije akcije kao na malom fudbalu postarao za preokret i opet je asistent bio Sančo - 1:2.

Sa ova dva večerašnja gola Norvežanin je stigao do 27. pogotka u Bundesligi na 28 utakmica, što je u istoriji njemačkog šampionata pošlo za rukom samo Uveu Zeleru, legendarnom fudbaleru Hamburgera.

Elvedi, koji je osigurao pobjedu "koltova" nad Verderom u prošlom kolu, tri minuta kasnije je nastavio večerašnje takmičenje sa Holandom, izjednačivši rezultat nakon što je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon slobodnjaka Larsa Štindla - 2:2.

Do odlaska na odmor bilo je nemoguće pobrojati sve odlične šanse ispred Zomera i Romana Birkija, golmana "milionera", koji su bili na velikim iskušenjima zbog obostrano vrlo ofanzivne igre, ali se do poluvremena rezultat nije mijenjao.

Izvor: Tanjug, AP Photo/Martin Meissner, Pool)

Odmah na početku drugog dijela, domaćin je ponovo stigao do vođstva - iskosa sa lijeve stane je prošao alžirski bek Rami Bensebaini, prebacio loptu na desnu nogu i majstorski pogodio suprotan ugao - 3:2.

Pokušavali su "milioneri" da stignu do izjednačenja, stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali se mreža ipak zatresla na drugoj strani u 78. minutu.

Strijelac je bio poslije kornera bio Markus Tiram, koji je potvrdio osmu pobjedu Gladbaha i skok na četvrto mjesto na tabeli, odakle je istisnuo upravo "milionere" - 4:2.

BUNDESLIGA, 18. KOLO

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2 (2:2)
/Elvedi 11, 33, Bensebaini 49, Tiram 78 - Holand 21, 28/

Subota
Arminija Bilefeld - Ajntraht Frankfurt (15.30)
Augzburg - Union Berlin
Bajer Leverkuzen - Volfsburg
Frajburg - Štutgart
Majnc -RB Lajpcig
Herta - Verder Bremen (18.30)

Nedjelja
Šalke - Bajern (15.30)
Hofenhajm - Keln (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 39, RB Lajpcig 35, Bajer Leverkuzen 32, Borusija Menhengladbah (+1) 31, Borusija Dortmund (+1) 29, Volfsburg 29, Union Berlin 28, Ajntraht 27, Frajburg 24, Štutgart 22, Hofenhajm 19, Augzburg 19, Verder 18, Herta 17, Arminija 17, Keln 15, Majnc 7, Šalke 7.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC