• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević pred 100. utakmicu u Partizanu: Sećam se pobede u derbiju za titulu i Lige šampiona - posebna emocija!

Autor Nebojša Marković

Trener crno-belih otkrio kojih se stvari prvo seti kada pogleda unazad na prethodnih 99 mečeva na klupi crno-belih.

 aleksandar-stanojevic-partizan-100-utakmica-trener-secam-se-derbi-titula-liga-sampiona-radnik Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Partizan je upisao 11. "recku", vreme je za broj 12.

Crno-beli u nedelju u Humskoj dočekuju Radnik iz Surdulice, a trener Aleksandar Stanojević na tom meču će obeležiti jubilej na klupi svog tima.

Možda će vas zanimati

Stanojeviću će to biti 100. utakmica kao treneru Partizana, a cilj za crno-bele je i ovoga puta isti - nastaviti pobedničku seriju i protiv Surduličana.

"Ista mi je priča pred svaku utakmicu. Imamo veliki oprez. To je ekipa u naletu, fokusirani smo maksimalno i potpuno spremni smo. Nije lako pobeđivati u nizu, zato imamo veliki respekt za svakog protivnika."

Stanojević je istakao da mu je čast što je uopšte trener Partizana i da mu je posle svega statistika manje važna.

"Čast je da sam trener ovde u ovakvoj gromadi od kluba. Brojke su i bitne i nisu bitne, za mene su neke druge stvari bitnije. Tumbaković je za naše novije generacije taj trener svih trenera. Ako pričamo o istoriji trenera Partizana, imate Tumbakovića i sve ostale nas. Da li neko ima 100 ili malo manje ili više, to je nebitno."

Tim povodom, trener Partizana se prisetio najjačih sećanja iz prethodnih 99 vođenja crno-belih.

"Sećam se prve utakmice protiv Rada, sećam se prvog treninga na Teleoptiku. Sećam se prvog derbija koji je doneo titulu i mog prvog izlaska u Evropu i ulaska u Ligu šampiona. U Partizanu imamo jednu posebnu emociju i samo to da ste deo ove priče vam da je osećaj pripadnosti. Taj osećaj je važniji od bilo koje brojke. Taj sistem vrednosti želim da prenesem na mlađe generacije."

Stanojević je istakao da mu nije žao što Partizan nije doveo još jednog napadača nakon što se Žan Kristof Bajbek nedavno povredio.

"Ne kajem se od onog trenutka kada smo shvatili da Nikola Štulić odgovara svim našim zahtevima. Odigrao je odlično kraj jeseni, pripreme je radio dobro. Jednostavno, imate dve varijante - da ispratite i ispoštujete mladog igrača. Možda je lakše da dovedete stranca, ali onda zatvarate prostor mladom igraču za kojeg mislim da je sjajan. Doneo nam je već neke pobedonosne golove."

Šef struke "parnog valjka" se osvrnuo i na to kada će Filip Stevanović ponovo biti u timu.

"Filip Stevanović je bio u protokolu i u Ivanjici. On nije prošao pripreme, nije fizički spreman. Moraće da pojača rad na treninzima. Sve zavisi od njega kada će biti onaj stari i mi ga željno čekamo."

Partizanov rival trenutno ima najboljeg strelac Superlige, pošto je Milan Makarić postigao 15 golova. Stanojević je svestan kvaliteta napadača Radnika.

"Kada igrač koji nije iz top 4 kluba u Srbiji postigne toliko golova, to je za respekt. Gledam na njega kao na kvalitetnog igrača koji na razne načine postiže golove. Može i sam da reši utakmicu, može i uz pomoć saigrača", rekao je Stanojević.

Meč Partizan - Radnik na programu je u nedelju od 13.00.

Stanojević pred Partizan - Radnik
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC