• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legende Slovenije i Hrvatske igraju humanitarni meč za pomoć Petrinji

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Evropska fudbalska asocijacija uručiće donaciju Hrvatskom crvenom krstu za pomoć područjima koja su najviše pogođena katastrofalnim zemljotresom krajem decembra prošle godine.

 Legende Slovenije i Hrvatske igraju humanitarni meč za pomoć Petrinji Izvor: Tanjug/AP Photo/Str

Nekoliko dana prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice između reprezentacija Slovenije i Hrvatske, u Petrinji će proslavljeni fudbaleri iz ovih susjednih zemalja odigrati humanitarnu utakmicu za pomoć stradalima u katastrofalnom zemljotresu krajem decembra prošle godine.

Na inicijativu Aleksandera Čeferina, predsjednika Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) i člana Izvršnog odbora UEFA-e i Radenka Mijatovića, predsjednika Fudbalskog saveza Slovenije (NZS) dobrotvorna utakmica biće odigrana 13. marta od 13 sati na stadionu Mladosti u Petrinji.

Možda će vas zanimati

Tom prilikom UEFA će uručiti donaciju Hrvatskom crvenom krstu za pomoć područjima koja su najviše pogođena zemljotresom jačine 6,4 stepena Rihtera čiji je epicentar bio u okolini Petrinje.

"Duboko saosjećam s narodom Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će ova podrška iz fudbalskog svijeta pomoći u ublažavanju problema koji su ostali iza ovog strašnog zemljotresa i time pridonijeti oporavku Petrinje i okoline", rekao je Čeferin, a prenosi ekipa24.

Tim će povodom Hrvatski fudbalski savez Županijskom savezu Sisačko-moslavačkom uručiti donaciju namijenjenu rekonstrukciji fudbalske infrastrukture koja je oštećena u zemljotresu.

Donaciju će uručiti i NS Slovenije.

”Još jednom možemo vidjeti veliku solidarnost unutar evropske fudbalske porodice. Vjerujem da će UEFA-ina pomoć doći na pravo mjesto uz pomoć Crvenog krsta i da će naša pomoć županijskom savezu olakšati povratak fudbalu u ovaj dio zemlje. Jedan od najboljih načina da vratimo osmijeh na lica, posebno djeci. Zato bi ovaj meč trebalo da bude znak povratka u normalan život na koji smo navikli”, istakao je Šuker.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC