• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željka Cvijanović u Petrinji: Možete računati na našu pomoć

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Petrinji da područja u Hrvatskoj najteže pogođena zemljotresom i u naredom periodu mogu računati na pomoć institucija Republike Srpske.

 Željka Cvijanović u Petrinji: Možete računati na našu pomoć Izvor: Srna

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa predstavnicima Hrvatske u Petrinji naglasila da je srećna što su Vlada Srpske i ona kao predsjednik Republike mogli da intervenišu nakon zemljotresa i najugroženijima pošalju brzo pomoć, dajući im do znanja da su tu za sve što im je potrebno.

"Razgovarali smo danas o tome šta su potrebe za buduće vrijeme i koje se aktivnosti sprovode na sanaciji štete, koja je ogromna i koja je potresla i nas koji živimo u Republici Srpskoj, ne samo zato što smo imali zemljotres nego što smo se solidarisali sa stradalima", rekla je Cvijanovićeva na konferenciji za novinare u Petrinji.

Povezano

Cvijanovićeva je istakla da su ovakve nedaće pravo vrijeme kada se treba pokazati solidarnost, te da postoji dobra volja da se zajedno otklanjaju problemi.

"Želim da pohvalim zaista savršen program i softver koji sam vidjela ovdje, a koji omogućava da imamo sasvim detaljnu i odličnu prezentaciju svega što se dešava ovdje, mapiranja određenih objekata, procjene štete i svega što je vezano za zemljište i velike rascjepe koji su se pojavili", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila želju da se Petrinja i Glina brzo oporave i da sve ovdašnje porodice mogu da nastave normalno da žive.

"Mi u Republici Srpskoj smo tu za ono što bude bilo potrebno", poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je još jednom izrazila saučešće porodicama stradalih, građanima i institucijama Hrvatske, ističući da je pred svima njima veliki izazov u narednom periodu.

Cvijanovićeva je navela da je na sastanku bilo riječi i o određenim infrastrukturnim projektima, kakav je izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, čija bi gradnja trebalo da bude završena u skladu sa rokovima.

Cvijanovićeva se danas u Petrinji sastala sa članovima Štaba civilne zaštite zaduženim za uklanjanje posljedica razornog zemljotresa, potpredsjednikom Vlade Hrvatske Borisom Miloševićem, poslanikom Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u Saboru Draganom Jeckov, te šefom poslaničkog Kluba SDSS-a Miloradom Pupovcem.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

U nastavku posjete, Cvijanovićeva će obići Hram Svetog Spiridona, nakon čega je predviđeno da obiđe Glinu i Majske Poljane, naselje najteže pogođeno zemljotresom.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE