• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim pred derbi: Ako i pobijedimo Sarajevo, do kraja imamo pet klubova sa kojima se moramo "bombat'"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Sa svima se valja 'bombat'' do kraja prvenstva. Jako je bitno da budemo svjesni da se spremamo za 14 kola, a sticajem okolnosti prvo kolo je sa Sarajevom", istakao je trener Željezničara Amar Osim pred veliki sarajevski derbi, koji je na programu u ponedjeljak (17.30).

 Amar Osim pred derbi Ako i pobijedimo Sarajevo, do kraja imamo pet klubova koji nam "pušu" za vratom Izvor: Promo/FK Željezničar

Proljećni dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH fudbaleri Željezničara otvaraju derbijem protiv gradskog rivala Sarajeva.

"Plavi" nisu mogli imati težek protivnika na startu, s obzirom da će ukrstiti koplja sa aktuelnim šampionom i trenutnim liderom.

Ipak, trener Željezničara Amar Osim "spušta loptu", te tvrdi da je sarajevski derbi samo jedna u nizu utakmica i da tri boda vrijede kao i u svakom drugom meču.

Možda će vas zanimati

"Stvorio se ambijent da od ove utakmice sve zavisi, što je relativno netačno. Šta god da bude, do kraja imamo 13 kola u kojima se trebamo boriti kao lavovi. Ako uspijemo pobijediti, možda se uključimo u borbu i za prvo mjesto, ali i dalje imamo pet klubova iza nas koji nam 'pušu' i 'puhaće' nam za vratom do kraja prvenstva. Biće jako opasno ako budemo smatrali ako ta utakmica nešto rješava", poručio je Osim.

Ako se desi i ono najgore po Željezničar, Osim kaže da nije smak svijeta.

"Ako izgubimo ili odigramo neriješeno, jako je teško očekivati da se upustimo u borbu za prvo mjesto, ali opet iza sebe imaš četiri-pet ekipa koje su jako blizu, ambiciozni su, imaju kvalitet i posloženi su, možda i stabilniji od nas. Sa svima se valja 'bombat'' do kraja prvenstva. Jako je bitno da budemo svjesni da se spremamo za 14 kola, a sticajem okolnosti prvo kolo je sa Sarajevom", dodao je strateg tima sa "Grbavice".

Izvor: Promo/FK Željezničar

Semir Štilić vjeruje da protiv Sarajeva Željezničar može do pozitivnog rezultata.

"Prva je utakmica poslije pauze i odmah derbi. Znamo šta znači derbi za nas i za Sarajevo. Potrudićemo se da pobijedimo u toj utakmici, daćemo sve od sebe. Na nama je da pružimo maksimum, igramo od prve do posljednje minute i donesemo pobjedu. Dobra je atmosfera, sama utakmica dodatno podiže adrenalin i svako od nas jedva čeka da zaigra. Nadam se da ćemo u ponedjeljak obradovati naše igrače", rekao je Štilić.

Derbi u "Dolini ćupova" zakazan je za 17.30 časova u ponedjeljak, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a pravdu u njemu će dijeliti sarajevski arbitar Irfan p.eljto

Jesenji dio sezone Sarajevo je okončalo na prvoj poziciji sa 45 bodova, devet više od drugoplasiranog Željezničara.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 20. KOLO:

Subota:

Radnik - Velež (15.00)
Borac - Olimpik (17.00)
Zrinjski - Krupa (19.05)

Nedjelja:

Mladost - Široki Brijeg (13.00)
Sloboda - Tuzla siti (13.30)

Ponedjeljak:

Željezničar - Sarajevo (17.30)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC