• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojevićev Partizan juri rekord star 10 godina: Još tri meča do istorije, protiv Zvezde moguća 20. pobjeda u nizu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener "parnog valjka" je prije odlaska iz kluba 2011. napravio jako dugačak niz pobjeda koji bi ovog proljeća mogao da "padne".

 Partizan juri rekord star 10 godina: Još tri meča do istorije, Aleksandar Stanojević Izvor: MN PRESS

Serija Partizana se nastavlja - igrači Aleksandra Stanojevića upisali su 14. uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, a 13. u Superligi u derbiju kola protiv Vojvodine.

Crno-bijeli su slavili 2:0 u meču u kojem su sve vrijeme kontrolisali dešavanja na terenu, a sada je pred trenerom Partizana jasan cilj - obaranje rekorda koji je u Humskoj postavio prije 10 godina!

Možda će vas zanimati

Partizan je pobijedio Vojvodinu golovima Takume Asana, po jednim u oba poluvremena, i tako nastavio da niže trijumfe. Bio je to šesti za crno-bijele u 2021. godini, na kojima su ostvarili ukupnu gol-razliku 19:1. Stvari funkcionišu baš kako treba, a kao što je i Marko Nikolić poručio iz Moskve - kod Stanojevića se tačno zna ko šta radi.

I to je dovelo Partizan do 14 pobjeda u nizu, a najbolji učinak koji je trener crno-bijelih svojevremeno ostvario bio je 16 pobjeda zaredom u sezoni 2011/12 u svom prvom mandatu na klupi tima.

Partizan je tada poslije bolnog poraza od Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evrope nanizao 16 pobjeda u periodu koji je trajao od kraja avgusta do prve polovine decembra.

Padali su OFK Beograd, Jagodina, Hajduk, Novi pazar, Rad, Vojvodina, Spartak, Javor, Metalac, Smederevo, BSK Borča, Borac, ponovo OFK (u Kupu), Crvena zvezda, Radnički Kragujevac i na kraju Metalac. Stanojević poslije toga tokom zimske pauze napustio klub i time prekinuo seriju pobjeda...

Može li ovaj novi Stanojevićev Partizan da nadmaši taj niz?

Izvor: MN PRESS

Trenera crno-bijelih ćete jako rijetko čuti da priča o rekordima - za njega je uvijek cilj samo onaj sljedeći meč. Zbog toga poslije Vojvodine teško da će mnogo razmišljati o obaranju rekorda. Za to su im potrebne tri pobjede, ali njegov fokus biće samo na sljedećem meču, protiv Rada na Banjici.

Šta je potrebno da Stanojević obori svoj najbolji dosadašnji učinak u Partizanu?

Crno-bijeli sljedeći meč igraju u nedjelju protiv Rada, a potom ih u srijedu očekuje četvrtfinale Kupa Srbije protiv Voždovca. Pobejdama u tim mečevima bi izjednačili rekord, dok bi onda protiv Zlatibora u Humskoj mogli i da ga obore.

Jasno je da će Partizan u svakom meču "pucati" na pobjedu. Ako "parni valjak" nastavi da melje u ovom ritmu, možda i "debelo" prebace do sada najbolji učinak Stanojevića.

Nema razloga da to crno-bijeli ne mogu da ostvare. Ovog proljeća su već postigli šest golova u Inđiji, četiri puta je Novi Pazar vadio loptu iz mreže, a po "trojku" su dobili Napredak i Radnik.

Partizanu je neophodno da ređa pobjede i pokuša da sačeka neki kiks Crvene zvezde ne bi li im se približili u vrhu tabele. Taj izazov nije lak, ali toga su svjesni svi u Humskoj.

Ako nastave sa pobjedama sve do 7. aprila (poslije Zlatibora im slijede Bačka i Metalac), Partizan će tog dana u "vječitom" derbiju protiv Crvene zvezde juriti 20. pobjedu u nizu...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC