• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DFB pokal: Istorijski uspjeh drugoligaša se proslavlja uz pivo ili dva!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U srijedu uveče dobili smo još dva polufinalista u Kupu Njemačke.

 Holštajn Kil I RB Lajpcig u polufinalu Kupa Njemačke Izvor: Tanjug, AP Photo/Martin Meissner, Pool

Prvi put u istoriji kluba, Holštajn Kil je izborio nastup u polufinalu Kupa Njemačke ubjedljivom pobjedom protiv Rot-Vajs Esena (0:3).

Nakon što je eliminisao veliki Bajern iz Minhena i Darmštat na penale, član njemačke "Cvajte" nije propustio šansu protiv četvrtoligaša Rot-Vajs Esena da izbori plasman među četiri najbolja tima u DFB Pokalu.

Možda će vas zanimati

Aleksandar Miling iz jedanaesterca i Jani-Luka Sera su u prvih pola sata praktično završili posao, a pobjedu nad ekipom koja je do četvrtfinala izbacila Arminiju Bilefeld, Fortunu Dizeldorf i Bajer Leverkusen, u finišu meča potvrdio je Jošua Mes.

"Trenutno sam potpuno iscrpljen i pomalo prazan, ali naravno i srećan. Večeras ćemo popiti pivo ili dva", rekao je Fin Bartels, veteran Holštajna.

Njegov klub je ovim trijumfom zaradio i sumu od dva miliona evra, koji će im jako dobro doći u ovo doba pandemije korona virusa.

Ali, bilo je i nezadovoljnih zbog dosuđenog penala, koji je po mišljenju ljudi iz Esena bio blago rečeno diskutabilan jer je Denis Grote samo dodirnuo Fina Porata u šesnaestercu, a ovaj pao kao pokošen što je arbitar Markus Šmit okarakterisao penalom.

"To je za mene ogroman skandal. Postavili smo video sobu (VAR), a sudija nije htio ni da pogleda", rekao je izvršni direktor Esena Markus Ulig.

Izvor: Tanjug, AP Photo/Michael Sohn

Plasman među četiri najbolja tima u Kupu Njemačke, osigurao je i RB Lajpcig, koji je večeras savladao Volfsburg rezultatom 2:0 (0:0).

"Vukovi" su prvi imali najbolju priliku da odvedu utakmicu potpuno drugačijim smjerom, ali su propustili u 26. minutu da realizuju penal. Tačnije, Vut Veghorst je promašio čitav gol, poslavši loptu iznad prečke, a taj promašaj iz jedanaesterca u nastavku su kaznili domaći fudbaleri.

Najprije Jusuf Poulsen, koji je poslije solo akcije pogodio mrežu Koena Kastelsa u 63. minutu, da bi u samom finišu Koreanac Hvang Hi-Čan "ovjerio" pobjedu lajpciške ekipe i plasman u polufinale.

Sinoć je plasman u polufinale osigurala Borusija iz Dortmunda, a dvoboj Jan Regensburga i  Verdera, kojim je trebalo da počne ova faza takmičenja, odgođen je zbog pojave korona virusa u taboru domaćih.

Žrijeb polufinala obaviće se sedmog marta, a mečevi ove faze igraju se prvog i drugog maja.

Finalni meč igraće se 13. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

DFB POKAL - četvrtfinale

Rot-Vajs Esen - Kil 0:3 (0:2)

RB Lajpcig - Volfsburg 0:2 (0:0)

Utorak:

Borusija M. - Borusija D. 0:1 (0:0)

Odgođeno:

Jan Regensburg - Verder

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC