• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Partizana preuzima Njemačku: Selektor im odlazi poslije 15 godina, a oni spremili iznenađenje?!

Autor Dragan Šutvić

Hansi Flik želi da radi u Bajernu, Jirgen Klop ne bi da bude selektor...

 Lotar Mateus kandidat za selektora Njemačke Izvor: MN PRESS

Osvajač Zlatne lopte mogao bi da bude novi selektor Njemačke! Nakon 15 godina Joakima Leva na klupi nacionalnog tima, mora da se traži novo rješenje. On je zatražio raskid ugovora nakon Evropskog prvenstva, ovog ljeta.

I odmah je u prvi plan iskočio Lotar Mateus!

Možda će vas zanimati

Jirgen Klop neće da bude selektor, Hansi Flik ne želi da napušta Bajern, Štefan Kunc koji vodi mladu reprezentaciju nema dovoljno iskustva... Pominje se i Ralf Ragnik, koji je bez angažmana, ali Mateus je ubjedljivo najveća legenda među pomenutima.

Možda je vrijeme da na selektorsku klupu sjedne čovjek koji je u jednom dijelu karijere trenirao beogradski Partizan. On je posljednji posao imao upravo kao selektor, kada je prije deset godina vodio reprezentaciju Bugarske.

''Zašto novi selektor ne bi bio Lotar Mateus? Gledamo ga stalno na televiziji, komentariše utakmice i može se reći da pogađa precizno. Čovjek ima 150 mečeva za reprezentaciju i zna sve o fudbalu'', rekao je nekadašnji igrač Bajerna Memet Šol.

Memet Šol i Lotar Mateus nastupali su zajedno u Bajernu, ali ne vjerujemo da je ovo rečeno samo zbog drugarskih odnosa. Teško je pretpostaviti da u fudbalu ima nešto o čemu Mateus nema pojma.

Izvor: MN PRESS

I Lotar Mateus stvarno jeste legenda njemačkog fudbala. Dugogodišnji kapiten Bajerna iz Minhena je od 1980. do 2000. godine igrao za nacionalni tim! Sa reprezentacijom Njemačke je osvojio Mundijal 1990. godine, kao i Evropsko prvenstvo 1980.

Trenirajući Partizan, Lotar Mateus je ostao u srcima navijača crno-bijelih. Pod njegovom komandom ekipa je ušla u Ligu šampiona, a na mjestu šefa stručnog štaba se zadržao nešto manje od godinu dana, od decembra 2002. do decembra 2003. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC