• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković u stanju da pobijedi svakoga: Španski teniseri zanemarili Rafu i poručili da je Srbin najbolji na svijetu!

Autor Dragan Šutvić

"On je kompletan u svakom pogledu"

 novak-djokovic-rekord-spanci-komentari Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Za Špance je najbolji srpski teniser!

O rekordu Novaka Đokovića bruji cijeli svijet, pa se tako i u Španiji poveo razgovor o prvom reketu svijeta i tome koliko je srpski as nedodirljiv.

Možda će vas zanimati

Poznata španska teniska imena Giljermo Garsija-Lopez, Aleks Koreča i Đordi Areze u razgovoru za "El Pais" govorili su o Đokovićevoj dominaciji.

Garsiju-Lopezu je u pamćenju ostao susret sa Noletom iz 2005. godine na Vimbldonu, kada ga je srpski as natjerao na suze.

"Imao sam dva seta prednosti (6:3, 6:3) i 5:4 u trećem i došao sam do meč lopte. Pogodio sam prvi servis i plasirao viner po strani, linijski je pokazao da je lopta dobra. Prilazio je mreži da mi čestita, ali je iznenada glavni sudija presudio da je lopta u autu. Nastavili smo, imao sam 6:5 i 40:0, ali uspio je da okrene taj gem, dobije potom taj-brejk i pobijedi me. Bio je to jedan od malobrojnih puta kada sam zaplakao kada sam izlazio sa terena", ispričao je 37-godišnji Garsija-Lopez.

Bivši broj dva, Aleks Koreča predtavio je srpskog asa u najboljem mogućem svjetlu.

"Ono što me kod njega najviše impresionira je to što gotovo da ne možete da mu nađete slabu tačku. Jako je teško da mu se naudi bilo koje strane, čak i kada skraćujete lopte, igrate topspin, idete naprijed...", počeo je Koreča i dodao da protiv Novaka niko nema šanse.

"Kada neko igra sa njim, bilo gdje, svjestan je da će meč biti užasno težak. Kada ste recimo imali ispred sebe Samprasa ili Agasija, znali ste da imate šanse protiv njih recimo na šljaci, ali kod Novaka nema pukotina. On je u stanju da pobijedi svakog, na bilo kojoj podlozi, da igra na najvišem nivou nedjeljama. On je kompletan u svakom pogledu" oduševljeno je objasnio nekadašnji španski as i povezao Đokovića sa "kraljem šljake".

"Tu je sličan Nadalu, mada je protiv njega taktički teže igrati nego protiv Rafe. Jedini što možete je da pokušate da ga natjerate da očajava, da stavite zid ispred i sve vraćate u nadi da će ga to izludjeti", zaključio je Španac.

Garsija- Lopez istakao je Noletovu želju za uspehom, za koju je na primjer Mats Vilander govorio da niko nema osim Rafe i Rodžera.

"Nema vidljivih slabosti koje možete da provocirate. Napredovao je iz godine u godinu i nije izgubio tu glad za uspjesima. To me najviše impresionira kod njega. Logično je da ima tu glad, ali nije prestao igrački da evoluira. Uvijek zna kako da se, kao niko oko njega, prilagodi uslovima. Ranije je igrao na jedan način, sada je sve drugačije, prilagodio se svemu kao Nadal i Federer", objasnio je Lopez.

Nekadašnji teniser Đorđi Areze povezao je najboljeg tenisera svijeta sa čuvenim Ivanom Lendlom.

"Mene podsjeća na Ivana Lendla. Imaju sličan profil, tu ratničku crtu, mušičavost. Ipak, on dobro zna kako da pronađe svoj mir, a i Lendla niko nije mogao baš da prihvati na ATP Turu", zaključio je Areze.

Imaju Rafu Nadala, ali prihvataju da je Đokovićev uspjeh nešto nedostižno.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC