• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Bajić poslije sjajne pobjede u Rigi: Top 16 Lige šampiona je veliki uspjeh, ovo večeras je već istorija!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Igokee ostvarili su veliku pobjedu u borbi za plasman na "fajnal-ejt"

 FIBA Liga šampiona 2020 2021 Riga Igokea Dragan Bajić Izvor: FIBA

Ekipa Igokee trijumfovala je večeras u Rigi nad istoimenim domaćinom rezultatom 75:91 u drugom kolu FIBA Lige šampiona i ravnopravno konkuriše za plasman na završni turnir, na kojem će učestvovati osam ekipa.

Ispostavilo se da su "igosi" rivala slomili dalekometnom paljbom u trećoj dionici. Čak šest trojki je bh. šampion postigao u tom kvartalu – od čega su četiri bile djelo Edina Atića.

Možda će vas zanimati

"Samim plasmanom u Top 16 FIBA Lige šampiona, ostvarili smo veliki uspjeh, a ovom pobjedom smo ispisali istoriju kluba i čestitam momcima na sjajno odigranoj utakmici. Govorio sam u najavi da je ekipa Rige pokazala kvalitet utakmicom protiv Burgosa, gdje su izgubili na jednu loptu u produžetku. Radi se o fizički dobro složenoj ekipi, gdje smo morali da odgovorimo energijom, pogotovo u skoku gdje su dominantni. Iz dobre kontrole skoka tražio sam da postignemo što više lakih poena. Mali problem u prvom poluvremenu je jako dobar šut Rige, postigli su osam trojki iz deset šuteva, pa mislim da smo u drugom dijelu odigrali puno agresivnije kad su u pitanju njihovi noseći igrači, te da smo zasluženo slavili", rekao je trener Dragan Bajić na konferenciji za novinare.

Utakmicu je zakucavanjem, na asistenciju Darka Talića, završio Marko Jošilo, koji je u velikoj pobjedi učestvovao uz osam poena.

"Nije bilo lako kao što rezultat možda pokazuje. Morali smo da se borimo maksimalno svih 40 minuta kako bismo trijumfovali. Prvo poluvrijeme proteklo je u egalu, ali je u drugom do izražaja došla naša odbrana. Srećan sam zbog pobjede, ponosan na saigrače i trenere i vjerujem da je još mnogo ovakvih pobjeda pred nama."

U trećem kolu, sljedećeg utorka, Igokea će dočekati San Pablo Burgos, branioca trofeja u FIBA Ligi šampiona, ali je prije toga očekuju obaveze u ABA ligi.

U Laktašima će odmjeriti snage sa Cedevita Olimpijom, a utakmica se igra u subotu od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC