• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radnik teško gubi, ali imamo razloga za optimizam": Borac poslije plasmana u polufinale Kupa ima imperativ u prvenstvu!

Autor Dragan Šutvić

Igrači Marka Maksimovića u ponedjeljak dočekuju Radnik, u utakmici poslije koje žele da ostanu u ravnopravnoj trci za plasman u Evropu kroz prvenstvo

 m:tel Premijer liga BiH 22. kolo Borac Radnik najava Maksimović Mehanović Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Posljednju utakmicu prije početka odlučujućeg, trećeg kruga m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca odigraće u ponedjeljak.

Protivnik će im na Gradskom stadionu u Banjaluci, sa početkom u 19.05 časova (direktan prenos na TV Arena sport), biti bijeljinski Radnik, a biće to ujedno i meč kojim će biti "spuštena zavjesa" na 22. prvenstveno kolo.

Možda će vas zanimati

Prije tri dana, Borčevi fudbaleri trijumfovali su na Pecari rezultatom 0:2, izborili prvo polufinale Kupa BiH još od 2015. godine, te upisali prvu pobjedu na ovom hercegovačkom stadionu još od februara 2011. godine.

Na krilima tog uspjeha, klub iz Platonove ulice dočekuje ovaj meč, ali u isto vrijeme trener Marko Maksimović poziva na oprez.

"Igramo na domaćem terenu i imamo imperativ pobjede obzirom na postavljene ciljeve. Ipak, sa druge strane nas očekuje jedna dobra ekipa, predvođena stručnjakom koji kroz karijeru gaji specifičan stil igre. Radnik je ekipa koja će sigurno da bude čvrsta, agresivna, a to su pokazali i prošle godine na Koševu, gdje su vodili do 90. minuta, ali na kraju izgubili. Radi se o timu koji teško gubi, protiv koje se teško stvaraju prilike, međutim vjerujem u nas i da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, dobro istrčati, da ćemo biti raspoloženi i mislim da imamo dosta razloga za optimizam", rekao je Maksimović na danas održanoj konferenciji za novinare.

Strateg Banjalučana za okršaj sa Radnikom ne može da računa na čak tri centralna beka, ali to nije jedini problem kad je u pitanju igrački kadar.

"Od ranije nema Lukića, Jovanovića i Milojevića, dok je Pavlović pod upitnikom. Stanje je dosta bolje kad su u pitanju leđa. Dujaković, isto tako, nije spreman sto posto, ali će biti u konkurenciji. Neće biti Uzelca koji ima tri žuta kartona, dok se u tim vraća Dino Ćorić", istakao je Maksimović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Asistent kod prvog gola Borca na Pecari bio je napadač Elvis Mehanović, koji je i sam, par minuta prije toga, bio u šansi da matira Martina Zlomislića. Nije u tome uspio, ali navijači ne bi imali ništa protiv da "proradi" baš prekosutra.

"Igramo protiv ekipe koja je dobro otvorila polusezonu, uz pozitivne rezultate. Moramo da shvatimo ovaj meč ozbiljno i maksimalno se fokusiramo na ono što nas čeka. Ako otvorimo meč kao što smo otvorili onaj protiv Širokog Brijega, mislim da neće biti problema i da ćemo ostvariti naš cilj, a to su tri boda", rekao je Mehanović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

Subota:

Mladost - Krupa (14.30)

Sloboda - Velež (17.00)

Nedjelja:

Zrinjski - Tuzla siti (17.00)

Široki Brijeg - Sarajevo (19.00)

Ponedjeljak:

Željezničar - Olimpik (17.00)

Borac - Radnik (19.05)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC