• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za prvog špica Zvezde - Stanković u dilemi: Falćineli od jeseni nije dao gol, Pavkovu pripalo proleće!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U jednom trenutku delovalo je da je Italijan "zakucan" u startnoj postavi, ali buđenje Pavkova i odlična forma ovog proleća doneli su mu golove. Za celu sezonu postigao je tek dva manje od Falćinelija...

 dijego-falcineli-milan-pavkov-zvezda-prvi-napadac-dilema-dejan-stankovic Izvor: MN PRESS

Ako fudbaleri Crvene zvezde nastave da igraju u istom ritmu u domaćem prvenstvu - vrlo lako moglo bi da se desi da sezonu završe sa preko 100 postignutih golova. U ovom trenutku su na 74 pogotka, što znači da im preostaje još 11 kola u kojima je potrebno da mrežu rivala zatresu bar 26 puta kako bi oborili sopstveni rekord iz sezone 1995/96 (99 golova).

Možda će vas zanimati

Zanimljivo, u prva tri strelca tima nisu istureni napadači. Listu strelaca predvode Mirko Ivanić i Aleksandar Katai sa po 11 golova, iza njih je najbolji stranac u istoriji kluba El Fardu Ben koji je dao osam, dok tek potom slede dvojica špiceva.

Dijego Falćineli je bio prvi izbor Dejana Stankovića od dolaska iz Italije, igrao je sjajno u svim takmičenjima i pokazao se kao idealno rešenje za napad Crvene zvezde.

Na izuzetan način se "dopunio" sa fudbalerima koji deluju blago iza njega, razume se sa Benom, Ivanićem, Kangom i Kataijema, pokazao je da ume da igra i daleko od gola, da "nosi" igrača na leđima, a uspeo je i da popravi golgeterski učinak koji ga nikada nije krasio na Apeninima.

Stigao je u Zvezdu kao fudbaler koji je samo tri puta zatresao mrežu u Seriji B, i to za Peruđu koja je ispala u treći rang, a u prvoj polusezoni za crveno-bele postigao je 7 golova u Superligi.

Tresao je mreže Mladosti, Napretka i Bačke, po dva puta pogađao protiv Voždovca i Inđije, dok je po gol dao i u Kupu Srbije (Zlatibor) i Ligi Evrope (Gent), što je sasvim zadovoljavajući učinak, posebno ako se uzme u obzir i šira slika njegovog doprinosa igri Zvezde.

Dijego Falćineli.
Izvor: MN PRESS

Zvezda ima opciju da otkupi Falćinelija od Bolonje za milion evra. Za sada nisu iskoristili tu šansu, ali sve su prilike da će Italijan postati njihov član do kraja juna.

Međutim, Falćineli u nastavku sezone nije upisao nijedan gol, odnosno pauzira još od 13. decembra i meča na "Marakani" protiv Bačkopalančana.

Ipak, rano je da se priča o krizi pošto je na njegov golgeterski saldo uticalo više faktora. Prvenstveno - nije bio potpuno spreman posle priprema, igrao je i protiv Milana nedovoljno "fit", dok se na sve to posle susreta na "San Siru" nadovezao i dosadni korona virus.

Zapravo je Falćineli tek u ponedeljak, u pobedi protiv Voždovca, zaigrao posle pet mečeva pauze u Superligi pošto je u međuvremenu njegovo mesto startne devetke preuzeo Milan Pavkov.

Uspavani napadač "probudio" se tokom priprema u Turskoj.

Milan Pavkov
Izvor: MN PRESS

Videlo se da nije klonuo duhom pošto mu je Dijego Falćineli uzeo mesto u startnoj postavi, nego je shvatio da samo radom može da ga povrati nazad.

Davao je golove na prijateljskim utakmicama, borio se kao nekada, a to mu se vratilo golom u poslednjem minutu meča protiv Milana u Beogradu (2:2). Zapravo, Pavkov je golove davao još protiv Novog Pazara, Mačve i TSC-a (dva), za ukupno pet golova ovog proleća u svim takmičenjima.

Stanković je tako iznenada dobio pravu bitku u špicu napada, više ni Falćineli nije "zakucan" kao što je to bilo tokom jeseni, nego sada pred svaku utakmicu postoji prava dilema.

Pavkov je za celu sezonu (gledajući sva takmičenja) postigao sedam golova, dva manje od Falćinelija, za gotovo hiljadu minuta manje, što je podatak koji mu svakako ide u prilog, ali nikako ne smanjuje doprinos Italijana.

Zanimljivo je da je Stanković u poslednjoj utakmici obojicu ostavio na klupi, napad je predvodio Ben, da bi u nastavku utakmice napad predvodio Vukanović, a tek na kraju Falćineli.

Jasno je da trener Zvezde ima mnogo ideja i pokušava sve igrače da "nahrani" minutažom, ujedno i da odmori neke fudbalere kada to mora, ali isto tako mora da vodi i brigu o broju stranaca na terenu, mladim igračima...

Izvor: MN PRESS

Sve u svemu pred njim su "slatke muke" do kraja šampionata, u kome "brani" devet bodova prednosti ispred Partizana, posebno jer će imati sve igrače na raspolaganju.

Oporavio se Filipo Falko, uskoro će i Seku Sanogo, pa će Stanković imati više od 20 fudbalera koji konkurišu za tim. Najmanja dilema je ipak u napadu, gde će se voditi bitka između Falćinelija i Pavkova, a za koju je malo ko i verovao da će postojati nakon jeseni.

Šta vi kažete?

Anketa

Ko je sada prvi špic Zvezde?

  • Pavkov je u boljoj formi!

    66.67% (2)

  • Falćineli je zaslužio poverenje!

    0% (0)

  • Bolje nek igraju obojica!

    33.33% (1)

Ko je sada prvi špic Zvezde?

Rezultati


(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC