• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je heroj Dinama - biser, ali ne za prodaju! Izbacio Totenhem i šokirao Evropu - našli su ga u Južnoj Koreji!

Autor Dragan Šutvić

Već je iskusan fudbaler i gotovo sigurno neće napraviti ogroman transfer.

 dinamo-zagreb-mislav-orsic-izbacio-totenhem-het-trik-liga-evrope Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Heroj! Junak! Čovjek koji je Dinamo povukao ka osam najboljih timova u Ligi Evrope. Mislav Oršić, dame i gospodo.

Čovjek koji je svojim het-trikom slomio otpor Totenhema, zadao glavobolje Žozeu Murinju i rastužio armiju navijača engleskog tima prilično odstupa od Dinamovih ''zlatnih koka'' iz prethodnih godina.

Možda će vas zanimati

Navikli smo da zagrebački Dinamo u evropskim mečevima mlade i talentovane igrače ''stavlja u izlog'', a zatim vještim pregovaračkim sposobnostima Zdravka Mamića na njima zarađuje milione. Kod Mislava (28) to nije slučaj.

On je već probao gotovo sve u karijeri. Ponikao je u Interu iz Zapreića, bio u italijanskoj Speciji, pa samo figurativno član Rijeke. Pozajmljivan je u Sloveniju, zatim u Južnu Koreju, gdje se u potpunosti afirmisao. Igrao je kratko i u Kini, mada su ga partije u Ulsanu preporučile Dinamu.

Večeras je opravdao povjerenje.

''Mislim da smo svi junaci, ova utakmica je bila odlična od prvog minuta. Svi smo disali kao jedno. Poslije prve utakmice ostala je gorčina u nama, ali danas su nam stvari koje tamo nisu išle za rukom. Srećni smo što smo prošli dalje. Ne znam šta bih rekao za golove, utakmica kao kad sanjaš pa ti se dogodi. Žrijeb? O tom, po tom. Ko god nam dođe, nećemo imati kočnicu. Moramo biti koncentrisani i ponizni, bitno je da smo u dobroj formi i da uživamo'', rekao je junak Dinamove pobjede.

Dinamo ga je kupio u ljeto 2018. godine. Već je prerastao uzrast koji je inače zanimljiv Zagrepčanima i tada je djelovalo da će u bliskoj budućnosti jako teško zaraditi na njemu. Da li to stoji i sada?

Nekada je bio standardan u mlađim kategorijama reprezentacije Hrvatske. Ali, karijera nije išla po planu. Realno gledano, ''razvlačenja'' po Seriji B, Sloveniji, Južnoj Koreji, Kini,... Ništa od toga ne može da se poredi sa onim što je uradio večeras.

Iako ima 28 godina Mislav Oršić bi mogao da se isplati. Možda ne transferom, ali onim što radi na terenu čini veliku uslugu klubu.

Na 35 mečeva ove sezone postigao je 19 golova. Pogađao je isključivo u hrvatskom prvenstvu gdje je bio precizan 14 puta i u Ligi Evrope. Od pet evropskih golova tri su stigla večeras, protiv najvećeg rivala kog je imao i za prolaz među osam najboljih timova u Ligi Evrope.

Mislav Oršić je 2019. godine debitovao za nacionalni tim Hrvatske i do sada je upisao pet nastupa. Još uvijek bez postignutog gola, ali vidite valjda i sami da mu treba malo vremena.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC