• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intervju - "vunderkind" kakvog Srbija ne pamti Debitovao sa 16, daje golove duplo starijima, čestitao mu i Borjan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi fudbaler Voždovca

 dragan-stoisavljevic-vozdovac-intervju-najmladji-debitant-u-superligi-dao-gol-zvezdi Izvor: MNPRESS

Istrčao je na teren stadiona Rajko Mitić samo pet dana nakon što je napunio 16 godina. Godinu i po dana kasnije, Dragan Stoisavljević je postigao prvi gol na meču istih timova, svog Voždovca i Crvene zvezde koja mu je, na neki način obeležila dosadašnji deo karijere.

Možda će vas zanimati

Iako ima još pola godine dok ne postane punoletan, Dragan Stoisavljević već je iskusan na terenima Superlige. Prebacio je brojku od 30 nastupa, ima i četiri postignuta gola, a ove sezone bio je golgeterski raspoložen i na utakmicama Kupa Srbije.

Kako uopšte izgleda kada fudbaler od 16 godina treba da debituje protiv Crvene zvezde?

''Na početku sam imao tremu, iskreno. Bilo je velike treme. Mada, mislim da sam i te prve mečeve odigrao vrlo dobro. Imao sam 16 godina kada sam debitovao protiv Crvene zvezde, a za svakoga je to čast. Ne samo što je bio moj debi, to je ekipa koja igru Ligu šampiona, Ligu Evrope...'', počinje da priča za MONDO Stoisavljević.

On je od malih nogu u Voždovcu, koji već godinama zna da u svojim redovima ima velikog talenta.

Fudbal, Vozdovac, Radnik Surdulica
Izvor: MN PRESS

Pažljivo je praćen kroz omladinsku školu i veoma rano priključen treninzima prvog tima. Praktično, već kao dečak, počeo je da igra protiv seniora, da ulazi u jače duele i da se bori protiv težih rivala.

''Od 14. godine sam sa prvim timom. Konstantno. Treniram sa njima, igram sa omladincima, koji su po tri godine stariji... Naravno, radim na fizičkoj snazi, ali ima i genetike, dosta sam izrastao u poslednje dve godine'', skromno će Dragan, kom je fizička snaga jedan od glavnih aduta.

Prvi gol u Superligi Srbije postigao je još u junu 2020. godine. Bilo je to protiv Rada, kada je potvrdio pobedu "zmajeva'' na Banjici. Ove sezone tresao je mreže Proletera, TSC-a, Crvene zvezde, zatim u Kupu još i Grafičara i Javora...

Pogodak protiv Zvezde, koji je najavio goleadu na krovu tržnog centra, došao je protiv najvećeg rivala u karijeri. Dragan Stoisavljević nadao se nečemu takvom.

''Želeo sam da se dokažem i na neki drugi način, da postignem gol najvećim timovima, Zvezdi ili Partizanu. Nije mi taj gol ništa veliko promenio, i dalje gledam da radim na sebi na terenu i van njega.''

Ove sezone Milan Borjan branio je na 22 utakmice Superlige. Na 14 mečeva u tom takmičenju sačuvao je mrežu, a Crvena zvezda sa njim na golu u domaćem prvenstvu primila je samo 10 golova.

Zato je Stoisavljevićev gol bio mali šok za crveno-bele.

''Nisam primetio da je Borjan komentarisao gol koji sam mu postigao, ali mi je čestitao na kraju utakmice. Dosta igrača Crvene zvezde mi je čestitalo jer znaju da sam među najmlađim igračima u ligi. Sa Dejanom Stankovićem sam se mimoišao, nismo se videli jer sam ja ranije izašao iz igre i na klupi sam dočekao kraj meča'', objašnjava Stoisavljević.

Gol mladog napadača u 27. kolu Superlige.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Nakon što su u prethodna dva meča poraženi od Partizana i Crvene zvezde, ''Zmajevima'' mora da krene. Rivali koji slede su nešto lakši, a na Voždovcu se nadaju da počinje velika serija dobrih rezultata!

''Mislim da smo sada na pravom putu, da se vraćamo. Malo smo lošije počeli sezonu, istina, ali pokazujemo timski duh. Videlo se to i protiv Zvezde. Mislim da će protiv Radničkog iz Niša početi naš lep niz rezultata'', ističe jedan od najmlađih igrača lige.

Trenutno je Dragan na šest golova u sezoni (4 prvenstvo, 2 kup), a planove o broju pogodaka u nastavku sezone nema! 

''Nemam određen broj i ne pravim planove do kraja sezone. Može svašta da se desi. Što se mene tiče, želim da igram što više, koliko god mogu. Naravno, uvek sam željan golova'', otkiva nam napadač koji je poslednjih nekoliko dana trenirao sa U18 reprezentacijom u Staroj Pazovi.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC