• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković otkrio - imamo tri cilja: Još ova utakmica, a onda sledi naše finale!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković otkrio je šta su bili ciljevi tima na startu sezone.

 dejan-stankovic-crvena-zvezda-tri-cilja-mladost-lucani. Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će u subotu od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekati ekipu Mladosti iz Lučana. 

To će biti poslednji meč lidera prvenstva pred odlazak na odmor, pošto sledi reprezentativna pauza. 

Možda će vas zanimati

"Dosta dugo se razmišlja o mini odmoru, međutim to ne menja planove, ne može da promeni naše planove. Razmišljali smo o odmoru i pre petnaest i pred deset i pre sedam dana zato što igramo na svaka tri dana. Sigurno da momci daju sve od sebe, skoncentrisani su, fokusirani, tražim sutra još jedan napor, da izguramo to kako treba i kako smo zacrtali. Posle toga imaju zasluženih nekoliko dana predaha, kada će moći da se dobro odmore i mentalno i fizički, ali i da se pripreme za ono što sledi, a to je naše finale",  istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

On je naglasio da mu je bitno da tim pobeđuje, a da stil igre dolazi tek na drugom mestu. 

"Tri boda su najbitnija, način na koji ćemo stići do njih nije bitan. Rekao sam i pred utakmicu koju smo igrali protiv Voždovca da me ne zanima da li će biti lepo ili ružno, na kraju je bilo lepo. Dosta zavisi i od dana, protivnika i još mnogo faktora. Težićemo ka perfekcionizmu, lepoti, efikasnosti, ali i 1:0 donosi tri boda. Ne postavljam sebi mnogo pitanja kako će to da izgleda, želim samo da to budu tri boda i ništa drugo me ne zanima", dodao je Stanković. 

Mnogo se priča o mogućnosti da ekipa do kraja prvenstva dođe do 100 postignutih golova, ali to nije cilj. 

"Nije mi to bitno, bitno mi je da ova generacija bude upamćena po onome što će ostaviti iza sebe, da li će to biti golovi, pobede, titule se broje. Titula je nešto zbog čega ulaziš u istoriju Crvene zvezde, na taj način se upisuješ zlatnim slovima u istoriju kluba, to će se pominjati, kao što se pominju titule osvojene godinama unazad, svi uspesi Crvene zvezde ostvareni u decenijama za nama. To je lepo i to treba da se zapiše, da li ćemo mi imati 100 ili 10 golova i uzeti titulu to ne menja stvari. Pred početak prvenstva postavimo ciljeve, a to su prvenstvo, grupna faza evropskog takmičenja i kup, ne spremam rekord, dve ili tri utakmice u sezoni, spremam 60, tačnije koliko god ih ima i težim ka ostvarivanju ciljeva", dodao je on. 

Na prethodnom meču pobeđen je Voždovac, a posebno se istakao Željko Gavrić.

"Prezadovoljan sam kako je izgledao protiv Voždovca, tako treba Gavra da izgleda, tako je izgledao kada sam došao u klub, bio standardan. Sve momke nazivam standardnim i onda idemo po zaslugama. U momentima kada Gavra nije igrao nije zaslužio da igra, sada se polako podiže, sigurno će imati veću minutažu, tako klasifikujem stvari."

Govorio je Dejan Stanković i o Dijegu Falćineliju koji se vratio na teren posle preležanog korona virusa.

"Dijego nije spreman za 90 minuta, to je sigurno posle svega što je prošao. Opet napominjem da nam je zdravlje igrača na prvom mestu. Nemam ja ništa od toga ako ću njega da gurnem u vatru i da se momak povredi zato što nije spreman i nije prošao trenažni ciklus. Mi hoćemo da istrpimo nekoga ko se vraća, ali mora da stekne kondiciju i bude stopostotno spreman da odgovori zadatku", otkrio je Stanković. 

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC