• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran Mamić prvi put nakon presude: Ići ću u zatvor ako budem morao, hoću normalno da živim!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doskorašnji trener Dinama Zoran Mamić u prvoj izjavi nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu zbog finansijskih malverzacija u zagrebačkom klubu, potvrdio je da će u konsultaciji sa porodicom odslužiti kaznu.

 Zoran Mamić: rvi put nakon presude: Ići ću u zatvor, hoću normalno da živim! Izvor: MN PRESS

Mamić je u ekskluzivnoj izjavi za televiziju "RTL" odbacio mogućnost da se pridruži bratu Zdravku Mamiću, koji je takođe osuđen na zatvorsku kaznu, u Bosni i Hercegovini.

Možda će vas zanimati

"Ne, u Zagrebu sam cijelo vrijeme. Ja sam rekao, do prije par dana je ta presuda bila nepravomoćna i svi znamo što znači nepravomoćna presuda. Onog trenutka kad je ona potvrđena. Ja stojim kod svog stava da se i dalje ne osjećam krivim, al' sam rekao i onda i to ću reći sada: 'Poštujem tu odluku i isto veče sam odstupio s mjesta trenera, s mjesta sportskog direktora'. Naravno da slijedi pravna borba. Sada slijedi ona procedura koja je regularna ne samo za mene nego za sve ljude koji se nađu u takvoj situaciji i čekamo daljnje korake što bude. Što odluče i kako odluče, tako će i biti", rekao je Mamić.

Na pitanje da li će odgađati odlazak u zatvor, odgovorio je da će se prvo konsultovati sa porodicom i advokatima da li postoji takva mogućnost s obzirom da ima dijete do godinu dana.

"To su neke promijenjene okolnosti koje nisu bile onog trenutka kad je presuda izricana. Međutim, ja sam, u načelu, spreman da to čim prije riješim. Ja ću ove godine navršiti 50 godina. Odradiću, ako budem morao i kad budem morao, tu kaznu i želim poslije toga normalno živjeti", dodao je doskorašnji šef struke "modrih".

Prokomentarisao je i senzacionalnu pobjedu Dinama nad Totenhemom (3:0) u osmini finala Lige Evrope.

"Mi smo morali vjerovati, svi skupa smo morali vjerovati da bi to, na kraju, ostvarili, ali opet postoji onaj jedan ali koji, s obzirom na snagu Totenhema, rezultat prve utakmice 2:0 koji je jako dobar rezultat, na Žozea Murinja koji igra uvijek na rezultat, koji do sada nikada nije izgubio u Ligi Evrope. Sve to ipak daje određenu težinu i teško je reći sa sigurnošću: 'Da, mi ćemo to napraviti, ali da smo vjerovali i da je ekipa prije svega vjerovala je pokazao i krajnji rezultat jer da nisu vjerovali, ne bi to ostvarili".

Otkrio je i šta mu je portugalski stručnjak rekao nakon utakmice u "Maksimiru".

"Pa vidjeli smo se poslije utakmice, čestitao je, pohvalio je jako našu ekipu. To se uostalom vidjelo s njegovim izjavama i na Areni i za engleske medije. Odao je veliko priznanje Dinamu", naglasio je Mamić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić je kažnjen sa šest i po godina zatvora, a njegov brat Zoran je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC