• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija mora da pobijedi, Irci nemaju šta da traže: Imaju dvije slabe tačke, Vlahović je već "namirisao plijen"!

Autor Dragan Šutvić

Srbija igra prvi meč kvalifikacija, a protivnik je po svemu sudeći po mjeri!

 srbija-republika-irska-prenos-utakmica-livestream-termin-kvalifikacije-svjetsko-prvenstvo Izvor: MN PRESS

Srbija ima novog selektora, od juče zvanično ima i novog kapitena, a od danas počinje novi ciklus kvalifikacija za veliko takmičenje. 

Srpski tim će se sastati sa Republikom Irskom, koja u Beograd dolazi izuzetno oslabljena, pogotovo na poziciji golmana

Možda će vas zanimati

Na konferenciji za štampu pred ovaj meč novi selektor je najavio da će "orlovi" igrati ofanzivno, a za sada se najavljuje postava sa tri štopera i ofanzivnim bekovima u vidu Kostića i Lazovića. 

Ali kakve su šanse Srbije na ovom meču?

SRBIJA JE JAČA!

Tim Irske ne obiluje velikim zvijezdama. Nekada su imali Robija Kina, Demjana Dafa i Šaja Givena, a sadašnja generacija nema takve talente. 

Srpski tim u Tadiću, Milinković-Saviću, Milenkoviću, Vlahoviću, Kostiću i Joviću ima igrače kvaliteta i kalibra kakvi ne postoje u ostrvskom timu. Sa novim selektorom doduše sastav nije stigao da se potpuno upozna, imali su samo nekoliko treninga, ali na konferenciji za štampu pred meč je vrlo jasno rečeno da se na ovom meču čeka samo pobjeda! 

Najveća zvijezda ovog tima Irske je kapiten Šejmus Kolman, desni bek Evertona, prvotimci uglavnom igraju u Premijer ligi ili u Čempionšipu, ali van Meta Doertija koji je rezervni desni bek Totenhema nema ih u velikim timovima. 

Gaje tipičan ostrvski fudbal, nema tu puno kreacije, igraju na duge lopte i na snagu, a u Beogradu su najavili "bunker"Srbija će imati loptu u posjedu što selektor Dragan Stojković i želi, tako da djeluje da su Irci rival po mjeri. Ipak, ne treba se zaletati, mnogi su to mislili i za Škote... 

PROBLEM U ŠPICU, KRATER NA GOLU

Irci jednostavno nemaju profilisanog napadača koji redovno daje golove. Najefikasniji u ovom timu je Šejn Long sa 14 golova postignutih u dresu nacionalnog tima, a on je odavno prošao zenit svoje karijere. Sada uglavnom ulazi sa klupe u Sautemptonu, a ove godine u Premijer ligi nije dao nijedan gol. 

Stoga nije ni čudno da Irci "jure" Patrika Bamforda, ali srećom po Srbiju on se još uvijek nada pozivu Engleske i nije riješio da zaigra za Irce.

U napadu ipak ima solidnih rešenja, tu su Kalum Robertson iz VBA i mladi talenat Aron Konoli iz Brajtona. Zajedno su postigli tek jedan gol za nacionalni tim, ali bar redovno igraju na najvišem nivou. 

Ono što je ogroman problem za Irsku pred ovaj meč je krater na golu! Nema standardnog čuvara mreže Darena Rendolfa, koji jeste rezerva u Vest Hemu, ali je premijerligaški golman sa iskustvom. Opcije su "mršave" - Mark Travers koji ne brani u Bornmutu i dvojica golmana iz treće lige.

U ovakvoj situaciji Dušan Vlahović koji bi trebalo da predvodi napad Srbije bi morao da "nanjuši plen" i zatrese mrežu! Sa kapitenom Tadićem iza sebe koji će ga služiti loptama, očekujemo da iskoristi problem Iraca na golu. 

Uz sve to spisak odsutnih je podugačak. Nema dva premijerligaška štopera Kevina Longa iz Barnlija i Džona Igana iz Šefild junajteda. Nedostaju vezisti Konor Hurihejn, Kalum O'Dauda i Džejms Mekarti, a u napadu korpulentni Adam Ajda iz Noriča. 

Malo je ostalo do početka ovih kvalifikacija, več večeras "orlovi" će poletjeti ka Mundijalu. Na papiru su jači, a Irska je u problemima. Na terenu - ostaje da se naši momci dokažu. 

Prošli put kada su igrali sa Ircima u kvalifikacijama otišli su na Mundijal. Neka i sada bude tako!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Zar Srbija nije morala i trebala pobijedit Škotsku. I šta se desilo ?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC