• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi je donio posljednju pobjedu protiv Portugala: Šta Srbija sprema Ronaldu i da li je vrijeme za slavlje? (ANKETA)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prošlo je čak 37 godina...

 Piksi je donio posljednju pobjedu protiv Portugala: Šta Srbija sprema Ronaldu Izvor: Profimedia/MN Press

Reprezentacija Srbije uspješno je započela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a poslije startne pobjede slijedi najveći izazov - Portugal!

"Orlovi" će protiv šampiona Evrope pokušati da prvi put od osamostaljenja savladaju Portugalce, ali i prvi put od poslije 37 godina!

Možda će vas zanimati

Nakon trijumfa 3:2 u srijedu uveče nad selekcijom Republike Irske, raspoloženje u reprezentaciji Srbije (i oko nje) je ponovo vrlo pozitivno.

Srbija je prvi put poslije 11 godina počela kvalifikacije pobjedom, a nju je uljepšao rekorder Aleksandar Mitrović. Samo dva dana pauze i već u subotu uveče u Beogradu će rival biti Portugal.

Anketa

Može li Srbija da konačno pobedi Portugal?

  • Da, Piksi je naša talija!

    32.26% (10)

  • Bod bi nam bio odličan!

    45.16% (14)

  • Nema šanse, Portugal je prejak!

    22.58% (7)

Može li Srbija da konačno pobedi Portugal?

Rezultati

NE IDE PROTIV PORTUGALA

U tri kvalifikaciona ciklusa Srbija je igrala protiv Portugala otkako je postala samostalna država, a u tih šest mečeva nema nijednu pobjedu.

Davne 2007. oba puta je remizirala 1:1, dok je u kvalifikacijama za EURO 2016 oba puta izgubila 2:1.

Prije tačno dvije godine, 25. marta 2019, u Portugalu je izvukla 1:1, ali je kasnije te godine u Beogradu izgubila 2:4 u kvalifikacijama za EURO 2020/21.

PIKSI DONIO POSLJEDNJU POBJEDU - OD TADA ČEKAMO!

Ako u priču ubacimo i reprezentacije Jugoslavije, onda srpska selekcija protiv Portugala ima još dva poraza, ali i dvije pobjede!

Jugoslavija je 1932. u prijateljskom meču izgubila 3:2, da bi u okviru Evropskog prvenstva 1960. godine poslije poraza 1:2 pobijedili 5:2 u revanšu. Na kraju je Jugoslavija stigla i do finala turnira, gdje je poražena od SSSR-a.

Ali posljednja pobjeda srpske reprezentacije nad Portugalom došla je 2. juna 1984. godine, a strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Dragan Stojković Piksi!

Sadašnji selektor "orlova" je tada imao 19 godina, a poslije golova Safeta Sušića i Sulejmana Halilovića rezultat je bio 2:2. Sve je u finišu meča riješio Piksi pogotkom iz penala, tako donijevši pobjedu Jugoslaviji u prijateljskoj utakmici.

KOLIKO SRBIJA MOŽE PROTIV PORTUGALA?

Pred ovaj najnoviji susret Srbije i Portugala, postavlja se nekoliko pitanja o srpskom timu. Stojković je "prošarao" sastav za Irsku da bi sačuvao pojedine igrače i sada treba vidjeti ko ovoga puta neće biti starter.

Moguće su promjene na sredini terena gdje je debitovao Uroš Račić, Sergej Milinković-Savić bi mogao da počne meč imajući u vidu da je presjedio susret sa Ircima na klupi, a tu je i Filip Kostić na lijevom boku koji se odlično pokazao u drugom poluvremenu tog meča.

Takođe, pitanje je i da li će Srbija ponovo igrati sa tri centralna defanzivca, u istom sistemu kao protiv Irske, ili će Stojković riješiti da iznenadi Portugalce defanzivnom "četvorkom". Ipak treba zaustaviti Kristijana Ronalda, Žoaa Feliksa, Bruna Fernandeša i drugove...

A šta vi mislite?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC