• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar je čudesan - daje gol po meču za svoju Srbiju: Neka se spreme Portugalci, "rešeta" kao nikad prije! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Napadač Fulama ne igra mnogo u klubu, ali ga to ne sprečava da pogađa redom u dresu reprezentacije!

 Aleksandar Mitrović daje gol po utakmici za Srbiju orlovi Može li pogoditi i protiv Portugala? Izvor: MN PRESS

Kada Aleksandar Mitrović obuče dres Srbije postaje nemilosrdan i to su na svojoj koži osjetili fudbaleri Republike Irske. 

Ušao je sa klupe, jedan gol je postigao u stilu najvećih majstora, a drugi je došao poslije nebeskog skoka. Ali to je samo nastavak njegove serije! 

Možda će vas zanimati

GOL PO MEČU! 

U posljednjih 30 mečeva odigranih za nacionalni tim Aleksandar Mitrović dao je 28 golova, čime dolazimo do brojke od skoro gola po meču! 

Taj niz je počeo 10. novembra 2017. godine na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Poslije smjene selektora i dolaska Mladena Krstajića na mjesto prvog čovjeka stručnog štaba "orlovi" su igrali sa Kinom, Srbija je pobijedila 2:0, a to je Mitroviću bio 10. gol za nacionalni tim. 

Uslijedili su pripremni mečevi sa Nigerijom i Bolivijom - Afrikancima je dao dva, a Bolivijcima tri gola! Na Svjetskom prvenstvu je postigao gol protiv Švajcarske, a bio je i jedan penal nad njim, no nećemo opet o tome. 

U Ligi nacija smo vidjeli njegovu potpunu dominaciju, jednostavno niko nije mogao da ga zaustavi. Crnogorcima je u dva meča dao tri gola, Rumunima je dao dva, a Litvancima jedan gol. 

Litvanci su "stradali" i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kada im je dao po dva gola u dva meča, a Luksemburg je prošao identično, četiri puta su vadili loptu iz mreže poslije Mitrovićevih šuteva. 

Da ne bude da daje golove samo protiv slabijih ekipa savladao je golmane Portugala i Ukrajine u tim kvalifikacijama, a dao je gol i na prijateljskom meču sa Portugalom. 

Potom je krenula druga sezona Lige nacija, a u njoj je rešetao protiv Turaka i Rusa, da bi sada opet davao golove i to sa klupe! 

DOBRO POČEO - PA STAO! 

Izvor: MN PRESS

Odlično je počela reprezentativna karijera nekadašnjeg špica Partizana. Već na svom trećem meču dao je gol i to Hrvatima na "Marakani". Bio je to 6. septembar 2013. godine, a onda smo čekali dvije godine da proradi. Mučio se, često je na terenu izgledao nervozno i nije uspijevao da dođe do mreže. 

A onda je u nacionalni tim došao Slavoljub Muslin i pronašao pravi sistem za srpskog napadača. Sa Tadićem iza sebe on je počeo da "rešeta" i dobili smo Mitrovića na koga smo sada već navikli. 

Prvo je dao gol Francuzima na prijateljskom meču, a potom Kipru, i Rusiji, da bi u kvlaifikacijama za Mundijal u Rusiji blistao. Tadić je asistirao, a Mitrović pogađao. Austrija, Gruzija, Vels, Moldavija, svima je davao golove, zapravo se izvukla Republika Irska, sve do srijede kada je sa klupe ušao da poravna račune. 

No, nije on igrač jednog sistema i jednog selektora. Mijenjali su se šefovi struke "orlova" i više nego što bi trebalo, a Mitrović je i dalje davao golove. Krstajić, Tumbaković, sada Stojković, nije bitno. Da li igra za klub ili ne igra? Nije bitno. Mitar uvijek da gol za Srbiju! 

SRBIJA IZNAD SVEGA

Izvor: MN PRESS

I pored toga što je izjednačio rekord Stjepana Bobeka koji je stajao decenijama i pored toga što će ga uskoro oboriti, on ostaje sa obje noge na zemlji i zna šta je prioritet. 

Konkurencija u napadu Srbije vjerovatno nikada nije bila jača, tu su Vlahović, Jović, Despotović, a dolaze i mlade snage poput Joveljića. Skot Parker nažalost ne vidi kvalitet srpskog napadača pa mu je Mitrović prečesto na klupi u Fulamu, ali i pored dokazane forme u nacionalnom timu Mitrović ne smatra da je njegovo mjesto nedodirljivo! 

"Ja mislim da se niko ne osjeća kao zvijezda. U svlačionici je fenomenalna atmosfera, nema te zle krvi. Mislim da bi bilo glupo da se ja nešto bunim. Sjedim u Fulamu na klupi i da sad dođem u reprezentaciju i neću da sjedim na klupi. To su gluposti", rekao je pred meč sa Portugalom. 

I tu je njegova veličina i zato tako dobro igra za Srbiju. Golovi nisu došli zato što je htio da obara rekorde i trese mreže, nego zato što je htio da njegova Srbija pobjeđuje. 

Mnogo je radio za tim, davao je sve od sebe i sada će ostati u istoriji. Dugo, dugo njegov rekord neće pasti, a on će ga samo nadograđivati. 

Možda već protiv Portugala? 

Anketa

Da li će Mitrović dati gol Portugalu?

  • Da, naravno, kao i uvijek!

    80% (4)

  • Ne, ipak će neko drugi zatresti mrežu!

    0% (0)

  • Ne, "orlovi" neće dati gol Portugalcima!

    20% (1)

Da li će Mitrović dati gol Portugalu?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bore

Stvarno reseta, protiv Skotske nas je njegovo "resetanje" i istavilo bez plasmana na evropsko prvenstvo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC