• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitre, tek ćeš da uživaš - kao i Srbija! Piksi hvalio i otkrio kad se iznervirao: Pa cijela zemlja je skočila s stolice

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Dolaze lijepi dani za naš fudbal", poruka je selektora za kraj svog prvog ciklusa na klupi reprezentacije Srbije. I vjerujemo mu!

 dragan-stojkovic-piksi-aleksandar-mitrovic-kvalifikacije-ocena Izvor: MN PRESS

Poslije izuzetno važne pobjede u Azerbejdžanu i još jedne impresivne partije Aleksandra Mitrovića za srpsku reprezentaciju, selektor Dragan Stojković Piksi svodio je na miru utiske.

Možda će vas zanimati

U svojoj prvoj akciji sa reprezentacijom, on je ostvario dvije pobjede uz remi protiv šampiona Evrope, Portugala, što daje snažnu vjeru da će srpski tim 2022. igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Poslije meča u Azebejdžanu, Piksi je na miru svodio račune u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Znali smo šta nas čeka i cijelu pripremu utakmice usmjerili smo ka tome da se osvoje tri boda uz dobru igru, sa stilom, ali znali smo da će biti ekstremno teško. Dovoljna je jedna greška da uđete u nešto što najmanje očekujete, a to se i desilo. Međutim, ostali smo mirni, pribrani, a igrači su pokazali karakter ponovo. Nismo imali gubitak nade da možemo doći do drugog gola, koji je praktično riješio pobjednika", izjavio je on.

Prema njegovom mišljenju, ključne su bile izmjene u nastavku, kao i maestralna igra srpske "devetke":

"Izmjene su doprinijele tome da uspostavimo ritam igre, taj 'passing game' i da budemo strpljivi i da dođemo do gola. Naravno, egzekutorske sposobnosti Mitrovića su fantastične, to je nešto što je impresivno".

Stojković je naglasio da će Srbija nastaviti da igra onako kako odgovara i Mitru, ali i drugim srpskim napadačima.

"Mitrović je jedan fenomenalan, top igrač. To je i naš stil, da se igra napadački fudbal, za gol više. I opet smo danas igrali za gol više. Nije ostalo 1:0, već smo opet uspjeli da damo dva gola. To njemu prija, kako njemu tako i drugim ofanzivnim igračima i tako ćemo i nastaviti. Nema razloga da mijenjamo i mislim da će to tek biti onako kako želimo"

Selektor se u osvrtu ka meču dotakao i penala koji je skrivio Filip Kostić. Tom prilikom se veoma iznervirao, jer su domaći tim jedanaestercem izjednačili na 1:1.

"Pa, kako da se ne iznerviram. Mislim da je svako u Srbiji skočio sa stolice kada je vidio tako nešto. Međutim, to se dešava, ali moramo biti oprezni. Ne smijemo protivniku davati nadu. Kad imate protivnika u šaci, morate ga držati do kraja. Ako pogledamo prvo poluvrijeme, bilo je perfektno. Jednostavno smo dominirali i bili daleko bolji. Ipak, kada se tako nešto dogodi onda vas dovede… Ne mogu da kažem 'do ludila', ali vas baš uzdrma. Živi smo ljudi".

Kada sabere utiske poslije svega što je urađeno u prethodnih deset dana, Piksi vidno zadovoljan ističe...

"Prezadovoljan sam za ovo kratko vrijeme koliko smo zajedno. Uspjeli smo da uradimo nešto što se razlikuje od prethodnog perioda. Daleko je pozitivnije i taj stil igre me čini zadovoljnim. Ne toliko zadovoljnim, ali ipak zadovoljnim. I to može i mora bolje, ubijeđen sam, ali imamo malo vremena. Hoću da čestitam igračima ne samo na igrama i fudbalu koji smo pokazali, već i onome što je mnogo važno za grupu – drugarstvu, profesionalizmu, uz jednu ne vojničku, već opuštenu discipline, jer ja sam takav".

"Pokazali su taj mentalitet da se nikad ne predaješ, da vjeruješ do kraja, to je jako važno. Čestitam im na tome, mislim da će poslije ovoga otići kući zadovoljni i srećni, da će ih ljudi više respektovati, ali ovo je tek početak i mislim da dobri dani i lijepo vrijeme dolazi za naš fudbal"

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC