• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđanin koji je odjavio "Kosovo" umalo pomogao Srbiji: Nisam ja Albanac, sa vama nemam ništa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Njega ćemo uskoro imati prilike da gledamo i na stadionu "Rajko Mitić", a Portugalci su ga već dobro upoznali.

 danijel-sinani-beogradjanin-srbija-goranac-nije-albanac-portugal-kvalifikacije Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije su na sjajan način započeli kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru sa sedam osvojenih bodova u tri meča, a isti takav učinak ostvario je i Portugal.

Možda će vas zanimati

Upravo će Srbija sa njima voditi najveću borbu za odlazak na Mundijal, a malo je falilo da jedan Beograđanin pomogne da se šampion Evrope "oklizne" u njihovom posljednjem meču!

"Orlovi" su slavili u utorak 2:1 u Azerbejdžanu, a Portugalci 3:1 u Luksemburgu. Ipak, ne bez malo muka, pošto je Portugal bio u rezultatskom zaostatku uz pomoć jednog Beograđanina.

Naime, radi se o Danijelu Sinaniju! Ovaj reprezentativac Luksemburga je jedna od glavnih zvijezda tima i upravo on je bio asistent za vodeći gol ekipe, kada je pronašao Žerson Rodrigeša.

Sinani je jedan od igrača koji je privukao mnogo pažnje u prošlosti svojim izjavama, a to se naročito odnosi na onu o njegovoj nacionalnosti, kada je svima jsano stavio do znanja da on nije Albanac, već rođeni Beograđanin!

Radi se o momku rođenom u prestonici Srbije 5. aprila 1997. godine, a koji potiče iz porodice Goranaca.

Mladi Sinani ima i srpsko državljanstvo i srpski pasoš, a odavno je poznato da su Goranci oduvijek bili lojalni Srbiji i smatrali je za svoju državu. Među njima je i Deni Avdija, izraelski košarkaš i sin Zufera Avdije, bivšeg kapitena Crvene zvezde, a porijeklom Goranca, koji uvijek i svuda ističe svoje srpsko porijeklo.

Izvor: Tanjug/AP/Olivier Matthys

Sinani je objasnio sve o svom porijeklu.

"Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa", pričao je Sinani prije par godina u izjavi za jedan albanski portal.

On je trenutno igrač engleskog Noriča, u koji je stigao prošlog ljeta, ali je odmah bio proslijeđen na pozajmicu u belgijski Vaslan Beveren. Prethodno je igrao za luksemburške klubove Rasing i Didelanž.

"Odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne znam albanski. Imao sam 5 godina kada smo se preselili u Luksemburg sa porodicom, tako da sam 16 godina ovdje i naravno da sam usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg", objasnio je tada Sinani.

On igra na poziciji napadača, a prije par godina se pričalo da bi on mogao da igra za takozvano "Kosovo", jer su njegovi roditelji rođeni na teritoriji Kosova i Metohije, ono što FIFA i UEFA danas smatraju zasebnom državom.

On je to naravno odbio bez ikakvog razmišljanja, a u utorak uveče je uspio da natjera Portugal da se dobro pomuče ne bi li stigli da pobjede.

Tako Sinani nije uspio da sa reprezentacijom Luksemburga pomogne Srbiji, a nadamo se da joj neće ni odmoći kada u nastavku kvalifikacija bude predvodio napad svoje selekcije u dva meča protiv "orlova".

Sinaniju to neće biti prvi put da nastupa protiv Srbije, pošto je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio u timu Luksemburga na gostovanju u Beogradu, kada su "orlovi" slavili 3:2.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC