• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

350 miliona za Holanda? Moguće je! Sve se poklopilo, smiješi li nam se novi svjetski rekord?

Autor 000

Norvežanina juri "pola Evrope", cijena samo raste

 erling braut holand cijena 350 milione evra borusija dortmund Izvor: Bernd Thissen/dpa pool

Pisali smo vam već da Erlinga Holanda juri pola Evrope. Neki su ga već vidjeli u Realu, ali je održan i sastanak u Barseloni. Mančester junajted, Čelsi, Mančester siti… Svi stoje u redu za norveško čudo.

Ako bi napadač odlučio da na ljeto napusti Borusiju Dortmund, cijena bi vjerovatno bila ogromna, možda i astronomska i vjerovatno rekordna u svijetu fudbala.

Možda će vas zanimati

 Igrač koji na ljeto puni 21 godinu postigao je 21 gol u 22 bundesligaške utakmice ove sezone, dok je u Ligi šampiona dao 10 golova u šest utakmica.

Holand će moći da ide na ljeto 2022. za obeštećenje od 80 miliona evra. Legenda Liverpula Grem Sunes, sada stručni konsultant za Skaj, procenio je bi obeštećenje za njega ovog ljeta moglo da premaši 350 miliona evra!

"Prema izvještajima od prošle nedelje, Borusija Dortmund je odredila cijenu od 350 miliona evra. Da sam na njihovom mjestu, i ja bih želio 350 miliona i bonuse za norveškog reprezentativca. Ne mogu da se sjetim da je neko u skorašnjoj istoriji bio toliko tražen i da je toliko vrhunskih klubova htjelo da se uključi u aukciju za njega", napisao je Sunes u kolumni u Tajmsu.

On je pojasnio da svakom velikom klubu u Evropi treba strijelac.

"Bajern traži nasljednika Roberta levandovskog. Barselona očajnički traži posebnog igrača u napadu, a Real Madridu treba zamjena za Karima Benzemu. Siti traži nekoga da popuni mjesto Serhija Aguera (nemojte da vas zavara izjava Pepa Gvardiole da klub neće da dovede skupo pojačanje), Čelsiju je očajnički potreban elitni napadač, kao i Junajtedu, dok Liverpulu treba neko ko postiže više golova od Roberta Firmina", pojasnio je.

"Sve se savršeno poklopilo i Holand bi mogao da prebaci svjetski rekord od 222 miliona evra, koliko je za Nejmara platio Pari Sen Žermen, još jedan klub koji će se interesovati za Holanda. A lako je vidjeti i zašto ga svi traže: brz je, fizički je jak, ima vrhunsku tehniku, a završnica mu je zabavna. Može da ih zakuca u mrežu, dodaje ili glavom. Sve to u njegovom uzrastu je nešto posebno. On je daleko ispred svih", analizirao je Sunes.

Za legendarnog Škota je Holand ispred još jednog mladog bisera – svjetskog šampiona Kilijana Mbapea.

"Šta je Mbape naučio u Ligi 1 i da li je napredovao koliko je trebalo? Kod Holanda imate osjećaj da je pažljivo isplanirao svaki stepenik karijere. Dokazao je da može da igra u Dortmundu, klubu sa najvećom posjetom u Evropi. Sad je spreman za sljedeći korak", naveo je Grem Sunes.

Dortmund možda neće uspjeti da se plasira u Ligu šampiona i to bi vjerovatno ubrzalo Holandov odlazak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC