• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojev Partizan uvijek slavi na Marakani: Sa njim su za jednu godinu uradili što bez njega u narednih devet!

Autor Dragan Šutvić

Uprkos činjenici da je na stadionu Zvezde upisao dvije pobjede i jedan poraz, Stanojevićev Partizan je sva tri puta slavio, a sada, poslije skoro čitave decenije, trener crno-bijelih želi da nastavi taj niz.

 crvena-zvezda-partizan-vjeciti-derbi-uzivo-prenos-stanojevic-marakana-istorija-vukic-moreira Izvor: MN PRESS

Kada je Aleksandar Stanojević vodio Partizan u "vječitim" derbijima na stadionu najvećeg rivala, u Crvenoj zvezdi su svaki put tugovali.

Uprkos činjenici da je na stadionu Crvene zvezde upisao dvije pobjede i jedan poraz, Stanojevićev Partizan je sva tri puta slavio, a sada, poslije skoro čitave decenije, trener crno-bijelih želi da nastavi taj niz.

Možda će vas zanimati

Stanojević je za svoje vrijeme u prvom mandatu na klupi Partizana postao poznat i kao "specijalista za derbije". U šest mečeva je upisao pet pobjeda, a jedini poraz, koji je pretrpio baš na "Marakani", bio je bezbolan.

Partizan je te sezone već pobijedio 2:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije, pa je i poslije 0:1 u revanšu crno-bijela strana Topčidera bila ta koja je slavila.

Ipak, od Stanojevićevog odlaska iz kluba na polovini sezone 2011/12, crno-bijeli nisu imali toliko uspeha u komšiluku.

Za njegovog mandata su upisali dvije pobjede i tri slavlja na stadionu Zvezde, a od tada za gotovo čitavu deceniju - ukupno dvije pobjede.

Partizan je na prvu gostujuću pobjedu u "večitom" derbiju, od odlaska Stanojevića, čekao sve do 18. aprila 2017. godine, kada su Leonardo sa dva i Leandre Tavamba sa jednim pogotkom donijeli crno-bijelima slavlje 3:1.

Još samo jednom je nakon toga Partizan slavio na stadionu "Rajko Mitić", a to je bilo u finalu Kupa Srbije 2019. godine, kada je čovjek odluke bio Bojan Ostojić - 1:0.

U prethodnoj deceniji, Partizanu je u derbijima nedostajao taj "pobjednički gen" kada napusti svoj stadion. Upisali jesu još sedam pobjeda u Humskoj otkako Stanojevića nije bilo u klubu, ali u derbiju je pobjeda uvijek cilj. Na gostujućem stadionu može da bude samo slađa.

Zato će se navijači Partizana rado sjećati poznog novembra 2011. godine, kada su golovi Zvonimira Vukića i Marka Šćepovića "utišali" stadion Zvezde za pobjedu 2:0 na 141. "vječitom derbiju".

141. večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan 0:2
Izvor: YouTube/FkRedStar1989TV

Ili kada je godinu dana ranije, pred kraj oktobra 2010. godine, onaj Partizan što je igrao Ligu šampiona, donio sva tri boda iz Ljutice Bogdana uz pogodak Almamija Moreire - 1:0. To su praktično bile dvije pobjede Stanojevićevog Partizana na "Marakani" za samo godinu dana, a od početka 2012. do kraja 2020. su crno-bijeli upisali još toliko...

I baš 139. derbi je bio pokazatelj kako Stanojević voli da igra derbije - rano vođstvo crno-bijelih i potom "zatvaranje" utakmice odličnom defanzivnom igrom. Možda baš to bude recept i ovog puta, ukoliko se tako "otvore karte".

139. večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan 0:1
Izvor: YouTube/Dusan Belic

Pred 164. derbi, Stanojević će imati određena pitanja na koja treba da pruži odgovore, prije svega po pitanju sastava tima.

Jedino neće biti potrebno pitati ga misli li da li Partizan može da ponovo napusti Zvezdin stadion u velikom slavlju...

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC