• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović bi reagovao kao Ronaldo: Bio bih ljut kao i Kristijano, samo bih promijenio jednu stvar!

Autor Nebojša Marković

Najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Srbije se osvrnuo na prethodni period u dresu nacionalnog tima.

 aleksandar-mitrovic-kristijano-ronaldo-uradio-bih-isto-srbija-portugal-piksi-reprezentacija Izvor: MN PRESS

Prošlo je već 10 dana od utakmice Srbije i Portugala u kvalifikacijama za Svhetsko prvenstvo u Kataru, ali javnost i dalje o tome priča.

Srbija je odigrala neruhešeno 2:2, a u posljednjim sekundama meča dogodio se nepriznat pogodak Kristijana Ronalda, kada je Stefan Mitrović izbio loptu.

Možda će vas zanimati

Taj detalj je doveo do toga da Kristijano Ronaldo pobjesni i baci kapitensku traku koja je poslije završila na humanitarnoj aukciji, a zanimljivo je i kako srpski fudbaleri gledaju na sve.

Recimo, najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović vjeruje da bi i on bio bijesan.

"Da sam ja bio na njegovom mjestu, reagovao bih isto. Posljednji sekundi utakmice, vidiš da je lopta ušla u gol. Mi kažemo da nije, on je vidio da jeste. Mislim da bih se slično i ja ponio, tako da ga razumijem. Ne bih bacio kapitensku traku, ali bio bih jako ljut i iznerviran. On je prošli put dao gol iz ofsajda, sada se nama to vratilo. To je fudbal", rekao je Mitrović gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Srpski golgeter se osvrnuo na atmosferu u reprezentaciji, a bio je upitan i da li su se van meča sreli s Ronaldom.

"Fenomenalna atmosfera je bila, ne pamtim kad je bila tako dobra. To je sve zasluga selektora. Što se tiče Ronalda i Portugala, nismo se vidjeli ni prije ni poslije utakmice. Nema ni razmjene dresova, rukovanja, zbog ovih mjera... Nismo imali priliku da pričamo i da se ’izljubimo’ kao ljudi, što bi se reklo."

Selektor Dragan Stojković Piksi je po stupanju na tu poziciju najavio da će željeti da iz Mitrovića izvuče najviše što može i vrati mu samopouzdanje, a ovaj je to odmah opravdao sa pet golova na tri meča.

"Sigurno je jedan od razloga za moj učinak. Ne samo na moj, nego cijele ekipe. Piksi zrači samopouzdanjem, optimizmom. Odavno nisam radio sa čovjekom koji tako pozitivno utiče na igrače. Sa Portugalom smo se nadigravali, nismo se predali prije utakmice. Duži period pričamo da imamo kvalitet, ali da nam to nešto fali. Piksi je možda to nešto što nam je falilo. Kvalifikacije su tek počele, ali je on donio nešto novo, nešto što nismo imali u našoj reprezentaciji."

Mitrović nikada ne odustaje u svojoj karijeri i to uvijek ističe.

"Ja sam neko ko ne voli da gubi. Čak i sa sinom koji ima 4-5 godina, ja ne volim da izgubim. Takav mi je mentalitet. Ja sam prošao cijelu školu u Partizanu, jednostavno se očekuje da pobjeđujete sa bilo kim da igrate. To je jedan od razloga zašto sam ostvario jako lijepe uspjehe u karijeri."

Na kraju, srpski rekorder se dotakao i "vječitog" derbija koji je na programu u srijedu.

"Što se mene tiče, zna se. Ja sam neko ko jako voli Partizan, ali i ko jako poštuje Crvenu zvezdu, njenu istoriju... Nadam se pobjedi Partizana", zaključio je Mitrović.

(MONDO/Prva)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC