• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković otvorio dušu poslije derbija: Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio, pukle su me emocije!

Autor Dragan Šutvić

"Prvi posao imati Crvenu zvezdu, nije tako jednostavno. Zato mi je puno srce".

 crvena-zvezda-partizan-superliga-dejan-stankovic-arenasport Izvor: Zvezda TV/screenshot

Iskren osmijeh Dejana Stankovića poslije 164. "vječitog" derbija pošto je prvi put kao trener Crvene zvezde uspio da savlada najvećeg rivala - u petom pokušaju.

Kao kamen sa srca da mu je pao kada je Mirko Ivanić u 58. minutu potrčao u njegov zagrljaj, poslije vodećeg gola koji je "pao" nakon još jednog prekida, da bi pred nadoknadu vremena Milan Borjan "skinuo" zicer Sejdube Sume za potvrdu tri boda.

Možda će vas zanimati

Nije se dopalo Stankoviću prvo poluvrijeme, sam je priznao da je imao dileme zbog "bonusa" i da je zbog toga spremao praktično dva poluvremena.

''Ja sam trener, ne komentarišem ja pravilnik. Zadržao bih se, ne želim da ulazim u polemiku o talentima. Dobro je za razvoj, ali ima i za i protiv. Teško je to komentarisati. To treba godinama trpeti da bi davalo rezultate. Kad prođe pozitivno niko se ne okrene, kad prođe loše...'', ostao je nedorečen Dejan Stanković na konferenciji za medije.

Saša Stanojević je već čestitao titulu Crvenoj zvezdi, dok je Stanković ipak želio da bude uzdržan po tom pitanju iako je razlika velika, djeluje nedostižna.

''I plus devet je mnogo. Mislim da je plus 12 i više nego mnogo. Treba da se potvrdi na sljedećoj utakmici ova prednost, ne smijemo da dobijemo derbi, a da izgubimo sljedeću. Ne možemo da dopustimo to sebi. Dali smo sebi cilj da do 25. maja moramo da dajemo sve od sebe, da izgledamo kao u drugom dijelu. U nekim momentima smo danas bili u problemu, što zbog tenzije što zbog Partizana koji je dobro izgledao'', rekao je Stanković.

Da li je moglo bolje ove sezone, proljeće u Evropi, titula, pobjeda u derbiju?

''Poznavajući momke - bilo bi amaterski da se zaustavimo. Ne znamo granice. 12 bodova je previše, ogromna razlika. Za titulu treba da se desi čudo, da kucnem u drvo. Ima i Kup Srbije, prošao je derbi, arhiviran je sutra, idemo dalje. Mora da se pobjeđuje, nećemo se zaustavljati'', rekao je "Mister" i potom otvorio dušu.

Zahvalio se na pitanju kako se osjeća poslije dobijenog derbija, udahnuo duboko i...

''Osjećam se fenomenalno. Znao sam da će biti teško u prvom dijelu. Malo smo se poredili... Mnogo mi znači, naša priča na poluvremenu, sve mi mnogo znači. Ima mnogo načina da se utakmica izgubi, ali nisam to želio. Možda sam na terenu bio malkice aktivniji nego u zadnje vrijeme, ali srodio sam se ekipom. Izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio, nemam ja lično ništa ni protiv koga. Meni znači mnogo, emocija me je pukla. Zahvaljujem se mojim momcima u Milanu, mojim sinovima, supruzi Ani... Rijetko smo se viđali ovih godinu dana. Nije uvijek bilo lako. Prvi posao imati Crvenu zvezdu, nije tako jednostavno. Zato mi je puno srce'', ispričao je Stanković.

Dodao je i da se utakmica mnogo teže preživi kada si trener, dok smatra da je mirnoća u drugom dijelu donijela pobjedu Crvenoj zvezdi.

Koga bi želio za rivala u Kupu?

''Ne znam, moraš da pobijediš dvije utakmice da bi osvojio. To smo mogli da osetimo kroz kvalifikacije. Jedna utakmica radi za autsajdera. Moramo da pobijedimo obje, vidjećemo ko će biti rivali'', zaključio je Stanković.

(MONDO)

Više vijesti o vječitom derbiju

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC