• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

100 golova, 110 bodova i prva titula bez poraza: Dekijeva Zvezda juri neviđene rekorde!

Autor Dragan Šutvić

Prioritet je naravno "dupla kruna", ali lijepo je ući i u istoriju...

 dejan stanković 100 golova 110 bodova rekordi Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Crvena zvezda je u nevjerovatnom naletu, a to je potvrdila i u "vječitom" derbiju protiv Partizana!

Kaznena ekspedicija Dejana Stankovića vezala je 18. uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu i prišla sasvim blizu osvajanja četvrte uzastopne titule, a vrlo lako bi moglo da se desi da upravo ova bude osvojena na najdominantniji način.

Možda će vas zanimati

Partizan je bio daleko iza Zvezde u prve dvije sezone Vladana Milojevića, čak i poslije podjele bodova u plej-ofu, osjetna je bila razlika i prošle godine kad je Stanković "podijelio" titulu sa svojim prethodnikom, ali razlika bi ovoga puta mogla da bude u učinku koji su crveno-bijeli ostvarili pošto su na putu da postave svoj apsolutni maksimum.

Zvezda je u 30 kola domaćeg prvenstva upisala 86 bodova, odnosno "izgubila" je samo četiri u remijima protiv Javora i Partizana, što znači da ako nastavi da dominira kao do sada može da proslavi titulu sa čak 110 bodova.

Ako bi Zvezda uspjela da ostane neporažena u preostalih osam utakmica - to bi ujedno bila i prva titula koju su ikada osvojili bez izgubljenog meča.

U vrijeme SFRJ dešavalo se da pehar podignu i sa šest-sedam-osam poraza u sezoni, to se smanjivalo za vrijeme devedesetih i u SCG, da bi to od osamostaljenja Srbije bilo mnogo lakše pošto su Zvezda i Partizan osvajali titule sa jednim-dva poraza.

Zanimljivo, Zvezda je sezonu 2007/08 završila neporažena, ali je zbog velikog broja neriješenih mečeva završila kao drugoplasirana, iza Partizana.

S obzirom na to da Stanković trenutno juri i niz Miodraga Božovića od 24 uzastopne pobjede, vrijedi istaći i da je u "Grofovoj" sezoni 2015/16 kao neporažena ušla u plej-of i išla ka savršenoj sezoni, ali je potom došlo do opuštanja i uslijedila su dva poraza.

Upravo na to je upozoravao Dejan Stanković poslije "vječitog" derbija, rekao je da njegova ekipa mora da potvrdi odmah "brejk" protiv Javora i da ostane budna sve do 25. maja.

Izvor: MN PRESS
RASPORED

Zvezda do kraja sezone u Superligi igra protiv Javora (g), Radnika (d), Inđije (g), Vojvodine (d), Rada (g), Zlatibora (d), Bačke (g) i Metalca (g)

"Dupla kruna" je apsolutni prioritet, ali negdje u podsvjesti igrača Zvezde biće i misija da u preostalih 720 minuta fudbala u Superligi zatresu mrežu protivnika bar 17 puta kako bi prvi put sezonu završili sa trocifrenim brojem golova.

Za sada su dali 83 i ako bi održali taj tempo bez sumnje bi pao rekord Slavoljuba Muslina, ali nekada je najteže pronaći motiv kada sve spolja već dejluje sve riješeno.

Rekorda nikad dosta, Borjan je poručio da je Zvezda još gladna i to je ono što pokreće ovaj tim!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC