• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja kontra ikad, potez kojim je Zvezda srušila Bajern: Svijet je tad vidio magiju budućih šampiona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zvezda je pobjedom protiv Olimpika iz Marseja došla do titule, ali su mečevi sa Bajernom ostali možda i više upamćeni nego samo finale.

 crvena-zvezda-bajern-kontra-video Izvor: MN PRESS

Prije nego što se "nebo otvorilo" i prije nego što je "stadion eksplodirao", Crvena zvezda je te 1991. godine morala da se sastane sa Bajernom u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Možda će vas zanimati

Prvi meč se igrao u Njemačkoj, a čak 25.000 navijača beogradskih crveno-bijelih je otputovalo da podrži svoj klub. I nisu pogriješili! 

Crvena zvezda je uspjela da ostvari jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba, mada nije dobro počelo. Poslije sjajnog pasa Roland Volfart je zatresao mrežu u 23. minutu. 

Stevan Stojanović je istrčao kako bi izblokirao taj šut, ali ga je špic Bavaraca lobovao. Ipak u nastavku su dvije sjajne kontre preokrenule meč. A prvu mnogi smatraju za najbolju kontru u istoriji Lige šampiona, tj. tadašnjeg Kupa evropskih šampiona!

Igrao se 45. minut i čekalo se da sudija označi kraj poluvremena, a Bajern je bio u napadu. Olaf Ton je poslao pas za Laudrupa, ali je Slobodan Marović presjekao tu loptu i poslao je do Radinovića, koji je petom proslijedio do Belodedića

Sjajni štoper je odmah poslao loptu do Prosinečkog, koji se otvorio, a onda vidio Dragišu Binića u punom trku i poslao mu loptu dugu 40-50 metara! Brzonogo krilo Zvezde ju je stiglo, a onda je uslijedio sjajan centaršut ka Pančevu na drugoj stativi, a Zvezdina "kobra" je rutinski riješila to i dala gol! 

U drugom poluvremenu je poslije jednog pasa Štefana Efenberga odbrana Zvezde uspjela da izbije loptu daleko naprijed, ona je došla do Darka Pančeva, a Makedonac je dobro vidio zahuktalog Dejana Savićevića. "Genije" je u punom trku iznenadio odbranu Bajerna i postigao drugi gol na meču za konačnih 2:1. 

U drugom meču je takođe bilo 2:1, sve do čuvenog autogola Klausa Augentalera... A poslije je uslijedila istorija i jedini trofej evropskog šampiona u istoriji srpskog fudbala!

...
Izvor: YOUTUBE/19CUBE91

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC