• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smejali mu se, a on je najbolji igrač Premijer lige: Oživeo na pozajmici, sad gazi kao niko!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Impresivna forma igrača koji je u januaru bio precrtan.

 dzesi-lingard-vest-hem-premijer-liga-mancester-junajted-pozajmica Izvor: Tanjug/Pool via AP/John Walton

Od kako je stigao u London njegova karijera potpuno je drugačija priča. Džesi Lingard, ofanzivac koji u Solskjerovom Junajtedu često nije mogao da stigne ni do klupe za rezerve, sada igra fudbal života u Vest Hemu.

Možda će vas zanimati

Da li mu je odlaskom sa Old Traforda pao teret s leđa ili Dejvid Mojs ima čarobne reči kojima se oživljava karijera ne znamo, ali Lingard nije isti igrač kao u Mančesteru.

Brojke su neumoljive!

Devet mečeva u Premijer ligi noseći dres Vest Hema, osam postignutih golova i četiri asistnecije. ''Čekićari'' su na tim mečevima osvojili 20 od mogućih 27 bodova! Gotovo impresivno, a sa Lingardom na terenu pobeđivali su Aston Vilu, Totenhem, Lids, Vulverhempton i Lester, ekipe koje nisu nimalo laki rivali.

Sa dva gola učestvovao je i u pobedi nad Lesterom, koja bi na kraju mogla da bude ključna u sezoni. Ekipa Dejvida Mojsa, koji se isto kao Lingard nije najbolje snašao u Mančester junajtedu, sada ima mnogo razloga za optimizam kada je u pitanju borba za Ligu šampiona. Mesto u prva četiri uopšte nije daleko!

Gledajući samo period sezone od januara do danas, odnosno Lingardov mandat u Vest Hemu, potencijalni reprezentativac Engleske je jedan od najboljih igrača lige. Možda čak i MVP iako su mu se ne tako davno smejali širom sveta.

Mančester junajted ga je šikanirao, tamo za njega nije bilo mesta i fudbalski navijači tražili su mu mane svakodnevno. On u jesenjem delu sezone nije odigrao ni minut u Premijer ligi, a za Mančester junajted nije zaigrao ni u Ligi Evrope!

Prethodne sezone u dresu ''Crvenih đavola'' postigao je samo jedan gol. Bio je to pogodak u 98. minutu poslednjeg kola Premijer lige. I već tada znao je da će se celog leta voditi saga o njegovom odlasku. Pričalo se ko ga traži i gde će igrati, na kraju nije otišao, a sa podsmehom se gledalo čak i na timove koji se interesuju za njega. Na kraju nije otišao već je šest meseci samo gledao fudbal u Junajtedu...

Džesi Lingard vratio se jači nego ikad i zapušio usta kritičarima. Čovek koji igra najbolji fudbal u životu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC