• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan ne namještaju utakmice: Bivši trener Obilića i sudija objasnili kako se dogovaraju rezultati!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Naša liga je nacrtana za te stvari."

 rade đurović i dragan okuka o namještanju u takmica u srbiji Izvor: K1 televizija/ Printscreen

Srpski fudbal potresa nova afera oko namještanja utakmica. Prvobitne informacije govorile su da je UEFA prijavila dvije sumnjive utakmice u Superligi, dok se dan kasnije nezvanično saznaje da je na objavljenom spisku čak šest u posljednjih mjesec dana.

FSS je već pokrenuo istragu, a bivši sudija Rade Đurović i poznati trener Dragan Okuka govorili su o ovoj temi u Jutarnjem programu K1 televizije poručivši da je to "stari problem srpskog fudbala".

Možda će vas zanimati

"Šta, samo dvije utakmice su prijavljene?", zbunio je poziv Đurovića koji je rekao da dok je bio u sudijskoj organizaciji da je pokušao da se bori protiv koruptivnih radnji, ali su pritisci bili preveliki i na njega je krenula lavina.

"Da su to privatni klubovi - niko ne bi namještao utakmice. Kladionice su interes svih klubova i na veliki uplatama se dešavaju režiranja. Iz UEFA su stigle informacije na osnovu uplata na Dalekom istoku, posjeduju timove koji analiziraju utakmice i oni su došli do saznanja da su to isti klubovi. Sigurno su analizirali više njihovih utakmice i vidjeli sumnjiv rezultat, zato su te ekipe prijavile. Zašto smo mi ćutali, zar je trebalo UEFA da prepozna devijantne pojave?", upitao je Đurović i podsjetio da je jedina kazna u srpskom fudbalu bila za Kabel i Smederevo, ali da je i tu bilo apsurda.

Izvor: K1 televizija/ Printscreen

"Svaki ljubitelj fudbala, bio to trener ili sudija, prepozna namještanje sa tribina. Ali, to devijantno se odomaćilo zbog kladionica, a nekada zbog plasmana i vraćanja starih dugova. To je sve banalizovano, ne krije se više... Sve se zna, ali ništa se ne radi."

Dragan Okuka, bivši trener Obilića, Čukaričkog, Vojvodine i brojnih klubova u inostranstvu, rekao je da se to u Srbiji zna više od 30 godina i da je tokom devedesetih bilo drastično.

"To se radi samo u slabim ligama gdje pojedinci određuju. Naša liga je nacrtana za te stvari - Bugarska, Kipar i slične...", rekao je Okuka i dodao da se to ne radi zbog kladionica u Evropi - nego na Dalekom istoku gdje su plate po nekoliko miliona evra.

Istakao je da se tu najmanje pitaju treneri, sa čim se nije složio Đurović podsjetivši ga da treneru traže da bira sastav za meč, a dodao je da je jedino rješenje da država "očisti fudbal".

Tako su po njegovoj priči u Poljskoj zatvorili fudbalere dvije ekipe na dvije-tri nedjelje dok nisu "propjevali".

Izvor: K1 televizija/ Printscreen

"Dok država ne odluči da očisti fudbal kao što to čisti od kriminala - teško to organi FSS mogu sami da riješe. Radio sam u Poljskoj gdje je bila velika afera, izbacili su tri-četiri kluba u posljednji rang, sedam-osam trenera, 50 fudbalera, 20 predsjednika klubova, bilo je rigorozno, potom je ligu kupio francuski kanal. Našu ligu neće niko jer nije poštena, ne mora da bude kvalitetna!", poručio je Okuka i rekao da je slična operacija bila i u Kini.

Trener je istakao da je dovoljno da trojica-četvorica igrača znaju za namještaljku (golman, štoper) i da se to dešava u manjim klubovima gdje su plate manje, a za sve se pita pojedinac.

"Mislim da u Srbiji treneri ne učestvuju u namještanjima, jer su nebitni sem u Zvezdi i Partizanu. A opet s druge strane mislim da Zvezda i Partizan ne učestvuju u tim radnjama, to se prije svega odnosi na manje klubove", rekao je Okuka i dodao.

"Zvezda i Partizan daju po 3-4 gola na utakmici, nema interesa tih ljudi."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC