• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši selektor Srbije dolazi na "Grbavicu": Donio "orlićima" evropsku titulu, a sada preuzima Želju?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Postoje kontakti Željezničara i Ljubinka Drulovića, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije.

 ljubinko drulović kandidat za novog trenera željezničara Izvor: MN PRESS

Nekada selektor omladinske i seniorske reprezentacije Srbije, a sada jedan od kandidata za klupu sarajevskog Željezničara.

Ljubinko Drulović je ime koje se sve glasnije pominje u Sarajevu, jer bi nekada vihorno krilo reprezentacije Jugoslavije moglo da preuzme tim u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Možda će vas zanimati

Bivši fudbaler Partizana spreman je da se uhvati ukoštac sa problemima i donese bolje rezultate velikanu. Ovi trenutni ne zadovoljavaju ambicije navijača tima iz glavnog grada BiH.

Da postoje kontakti, Ljubinko Drulović ne demantuje!

''Zvali su me neki ljudi, ali nema još ništa konkrentno. Željezničar je veliki klub i ima tu više kandidata što je sasvim normalno. Vidjećemo kakvi su planovi, kakve su ambicije, koga oni žele na klupi'', rekao je Drulović za sportsport.ba.

On je ozbiljan u namjeri da se vrati trenerskom poslu, nakon kratke pauze u karijeri. Od odlaska iz Partizana koji je kratko predvodio tokom 2015. godine radio je samo kao selektor olimpijske reprezentacije Uzbekistana.

Sada bi ponovo mogao da upiše svoje ime na fudbalsku mapu Balkana. Od posla ne bježi!

''Trener uvijek mora imati spakovane kofere. Ja sam spreman da radim bilo gdje, radio sam i u Africi i Aziji tokom karijere. Ukoliko bude nešto od dogovora, biće mi drago. Ukoliko ne bude, nastavljam dalje. Sve je to sastavni dio fudbala'', rekao je Drulović.

Kao fudbaler nosio je dres Porta, Benfike i Partizana, a 38 puta nastupio je za seniorsku reprezentaciju. U trenerskoj karijeri najveći uspjeh mu je osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2013. To je bila uvertira pred Novi Zeland, na kom je Srbija postala i svjetski šampion pod komandom Veljka Paunovića.

Pored Drulovića kao glavni kandidati za klupu Željezničara pominju se Blaž Slišković i Zlatan Nalić, a nedavno se pojavila opcija da u Sarajevo ode Nenad Lalatović koji neće produžiti ugovor sa Vojvodinom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC