• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo nezadovoljno izborom sudije za derbi protiv Borca: Elvis Mujić je kompromitovana osoba!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski klub Sarajevo izrazio je nezadovoljstvo povodom delegiranja Elvisa Mujića za derbi 26. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca, koji se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

 fksarajevo: saopštenje o sudiji elvis mujic fk borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nezadovoljni su "činjenicom da je suđenje ovako važne utakmice čiji ishod utiče na razliku između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe, pripalo arbitru Mujiću zbog očiglednih i brojnih grešaka imenovanog u tekućoj sezoni ali i prethodnima, o čemu je više puta svjedočila brojna sportska javnost".

Možda će vas zanimati

Iako su svjesni da do promjene službenih osoba, koje je delegirao FS BiH neće doći, FK Sarajevo želi istaći sumnju da će "integritet takmičenja biti narušen odlukama kompromitovane osobe".

Takođe, FK Sarajevo obavještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da će sve eventualne nepravilnosti ovog i narednih susreta prijaviti nadležnim komisijama UEFA, sportskim prijateljima i partnerima kluba u cijelom svijetu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U proteklom periodu ostvaren je kontakt s predstavnicima organizacije SportRadar čiji primarni cilj je zaštita integriteta sportskih takmičenja na globalnom nivou.

"Podsjećamo, u novembru 2019. godine FK Sarajevo tražio je izuzeće navedenog arbitra na utakmici 16. kola, nakon što Mujić kao glavni sudac nije prekinuo susret u kojem je prvotimac FK Sarajevo pogođen u glavu tupim predmetom. Međutim zahtjev upućen FS BiH tada nije uvažen", saopšteno je iz kluba sa "Koševa", a prenijela agencija "Fena".

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC