• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hteo da od fudbala napravi "Fortnajt" i žestoko pogrešio: Idejni tvorac Superlige dao intervju pre nego što je sve PUKLO

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Okreće se mladima, a u stvari novcu...

 andrea-anjeli-superliga-bogatih-intervju-fudbal-za-mlade-fortnajt Izvor: Profimedia

Andrea Anjeli je predsednik Juventusa koji se već duže vreme zalagao za ideju u "poluzatvorenoj ligi" za bogate, ali delovalo je da će je stopirati makar do 2024. godine.

Možda će vas zanimati

U toku večeri povuklo se čak šest klubova iz Engleske, navodno zbog novca koji im je UEFA ponudila, a isto će učiniti i Inter. Tako su u poluzatvorenoj ligi ostali samo Juventus, Real Madrid, Barselona, Atletiko i Milan, što deluje kao početak kraja.

Zanimljivo je da je Anjeli bio veoma optimističan u toku jučerašnjeg dana i dao je ekskluzivni intervju za "Republiku", ali kako to već ide sa novinama - to je izašlo prekasno.

Na naslovnoj strani uticajnog italijanskog lista je intervju koji više nije aktuelan...

Šta je ispričao Anjeli? Istakao je da izuzetno veruje u projekat i da je 100% siguran da će uspeti, a da je najveći problem industrije fudbala - stabilnost. Takođe, poput svog kompanjona Florentina Pereza, i on je objavio istraživanja koja kažu da mlade ne zanima fudbal.

"Trećina fudbalskih navijača prati najmanje dva kluba i to su uglavnom oni koji su osnivači Superlige. Oko 10% prati fudbalere, ne klubove, a dve trećine njih gleda fudbal samo da ne bi bili izbačeni iz društva u kome se priča o njemu... A tu je i jedan podatak koji brine - 40% osoba uzrasta od 15 do 24 godine nema nikakvo interesovanje za fudbal!", naglasio je Anjeli.

Prvi čovek Juventusa istakao je da su potrebne "digitalne platforme" koje će virtuelno pretvoriti u realno, poredeći tako fudbal sa video-igrama.

"Superliga simulira ono što mladi rade na digitalnim platformama kao što su igre Call of Duty ili Fortnite, a oni su potrošači budućnosti", poručio je Anjeli koji možda ima viziju, ali je prerano objavio i napravio potpunu pometnju kod tradicionalnih navijača.

Ipak, sve ovo palo je u vodu samo jutro kasnije i verovatno ga čeka kazna...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC