• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je mogla da kupi koga je htjela: Robi objasnio kako je stvorena generacija 1991!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

I zašto niko to neće ponoviti...

 zvezda-generacija-1991-bari-robert-prosinecki Izvor: MN PRESS

Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki ostaće zauvijek miljenik navijača Crvene zvezde pošto je bio jedan od ključnih igrača u generaciji koja je 1991. godine postala prvak Evrope.

Možda će vas zanimati

Bliži se uskoro 30. godišnjica od najvećeg uspjeha srpskog fudbala i sa svakim novim danom sve je jasnije da će taj uspjeh jako teško bilo ko ponoviti, a sa tom ocjenom slaže se i "Žuti" koji podsjeća da se fudbal u međuvremenu mnogo promijenio.

Podsjeća da je to bilo sasvim drugačije vrijeme i da je stvaranje generacije "Bari" bio proces za koji je Zvezda imala logistiku i strpljenje.

"Kao prvo, nisi smio ići u inostranstvo do 28 godine, sav kvalitet ostajao je u Jugoslaviji. Zvezda je bila najveći klub, svidjelo se to nekome ili ne, mogla je kupiti ili dovesti koga je htjela, tako da se četiri godine pravila ta ekipa. Možda se nije išlo na to da se osvoji, ali bar da se parira najvećima", ispričao je Prosinečki u "Podcast Incubatoru".

"Mislim da će teško bilo ko sem Steaue ili Zvezde osvojiti Ligu šampiona", poručio je "Žuti" i podsjetio da su razlike sada mnogo veće, pa tako sada Gvardiola ima milijarde.

"Što se tiče cijelog istočnog bloka teško da će iko, čak i Rusi, kojih ima toliko, biti blizu da osvoje Ligu šampiona. Stvorena je generacija koja nije razmišljala da će osvojiti, ali utakmica po utakmica i vidiš da si dobar. Na kraju, mora biti malo sreće i kad to imaš - to je i to", objasnio je on.

Istakao je i da mu je drago što i Dinamo Zagreb, klub u kome je ponikao, takođe raste iz godine u godinu, pošto sada za njih znaju svi u Evropi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC